G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

GÜLBEN ERGEN ÇOCUKLARIN NEŞE KAYNAĞI OLDU

GÜLBEN ERGEN ÇOCUKLARIN NEŞE KAYNAĞI OLDU

GÜLBEN ERGEN ÇOCUKLARIN NEŞE KAYNAĞI OLDU

GÜLBEN ERGEN ÇOCUKLARIN NEŞE KAYNAĞI OLDU 

Köprüköy ilçesinde sanatçı Gülben Ergen`in öncülüğünde başlatılan ?Çocuklar Gülsen Diye? kampanyası kapsamında yaptırılan anaokulu törenle açıldı.

Ergen`in Milli Eğitim Bakanlığı`nın desteğiyle okul öncesi eğitime dikkati çekmek amacıyla başlattığı proje kapsamında, Köprüköy ilçesinde yaptırılan Çocuklar Gülsün Diye Murat Osanmaz Anaokulu`nun açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Vali Sebahattin Öztürk, Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, sanatçı Gülben Ergen, okula ismi verilen işadamı Murat Osanmaz`ın kızı Elif ile oğlu Ertan Osanmaz`ın yanı sıra ilçe halkı, öğrenciler ve velilerin katıldığı açılışta özellikle çocuklar ünlü sanatçıya büyük ilgi gösterdi.

ANAOKULU OLMAYAN 
TEK İLÇEYDİ

Açılışta konuşan Vali Öztürk, Köprüköy`ün Erzurum`un anaokulu olmayan tek ilçesi olduğunu belirterek, "Sayın Ergen, sanatçı duyarlılığını ortaya koyarak, şehrimizin önemli bir eksikliğini gidermiştir. Türkiye Cumhuriyeti`ni ilelebet yaşatabilmek için eğitime yatırım yapmak şarttır, ancak böyle rekabetçi olabiliriz. Ergen`in eğitime verdiği katkının, diğer sanatçılara da örnek olmasını temenni ediyorum" dedi. Çocukların okulla ilk olarak anaokulunda tanıştığına dikkat çeken Gülben Ergen ise "Dünyanın her yerinde fırsat eşitsizliği var ama fırsat eşitsizliği çocuklara hiç yakışmıyor, çünkü onlar her şeyin en iyisine layık. Erzurum`da olmaktan çok mutluyum. Buradan annelere sesleniyorum. Lütfen bu okula gözünüz gibi bakın. Çocuklarımızın geleceği için bu çok önemli" dedi.

?DÖRDÜNCÜ OKULU AÇTIK?

Bugüne kadar Tokat, Mardin ve Trabzon`da üç anaokulunu hizmete açtıklarını, Erzurum`un ise dördüncü olduğunu ifade eden Ergen, "Projemize Milli Eğitim Bakanlığı`ndan izin aldıktan sonra topladığımız bağışlarla start verdik. Okullarımızı da bu bağışlarla inşa ettirdik. Okul öncesi eğitim ve çocukların gelişimi anaokullarında veriliyor. Biz hep televizyonda, çocukların soğukta, karlar içerisinde üşüyerek okullarına gidişine şahit olduk. Bunun hep üzüntüsünü yaşayan biriyim. Bu proje de zaten bu görüntüleri bir daha görmeyelim diye başladı" diye konuştu. Okulun tüm masraflarını karşılayan ve babası Murat Osanmaz`ın ismini veren iş kadını Elif Osanmaz ise konuşmasında bir okul da annesinin adına yaptıracağını açıkladı. Yapılan konuşmaların ardından Vali Öztürk tarafından Gülben Ergen`e bir teşekkür plaketi verildi. Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli ise ilçede yaşayan çocuklara verilen katkı nedeniyle, ilçedeki bir caddeye "Çocuklar Gülsün Diye" adının verildiği Belediye Meclisi kararını Ergen`e sundu. Ardından Ergen`in de aralarında bulunduğu katılımcılar ile anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli