Süleyman Demirel´in üç beş kuşak tarafından görülmesinin bir benzeri de Erzurum´da yaşanıyor.
Yıllardır sosyal hayatın içinde olduğu halde, Erzurum´un geleceğine dair derli toplu somut düşünceler ortaya koyamayan Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu yeni jenerasyon tarafından şiddetle eleştiriliyor.
Hemen hemen her ortamı zapt eden, yerel derleme ve deyimleri ustaca kullanarak laf üstüne laf koyma haricinde, şehrin entelektüel bilgeliğine bir katkısı olmayan, Ticaret Borsası gibi şehrin gelişmesinde ve kalkınmasında önemli bir rol oynaması beklenilen fakat Başkanının yüzünün eskimesi sayesinde vasat ve sıradan bir işleyiş sergileyen Ticaret Borsası´nın şehrimize katkı değil. Gelişmesine balta vurduğu öne sürülüyor.
Hemen hemen her konferansın ve panelin tam ortasında sıkça gördüğümüz Hakkı Hınıslıoğlu artık yakın çevresinden de sürekli eleştiri alıyor.
Göreve geldiğinde evlenme çağında genç bir fidan, şuan ise torunlarının düğün hazırlıklarıyla uğraşan yaşlı bir Çınar benzetmesiyle kamuoyunda sıkça konuşulan Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu´nun gerek Erzurum´un gelişmesine ve kalkınmasına gerekse Ticaret Borsası´nın layıkıyla hizmet vermesine engel teşkil ettiği öne sürülüyor.
Hakkı Hınıslıoğlu´nun artık o görevi daha genç, dinamik ve çalışkan birilerine bırakması gerektiğini savunan vatandaşlar, Erzurum Ticaret Borsası´nın Türkiye´deki 81 Vilayette bulunan Ticaret Borsaları arasında en başarısız, şehre katkısı olmayan, Başkanı gibi yaşlı, ihtiyar ve iş yapamaz bir durumla karşı karşıya olduğunu söylediler.
Yine vatandaşlar, Hakkı Hınıslıoğlu´nun Erzurum Ticaret Borsası´nı Atalarından kendisine kalan ve ölünceye kadar başından ayrılmayacağı bir mirasmış gibi sahiplendiğini, Borsa Binasının etrafından geçen insanları görüp binanın dış cephesini bile kıskanır bir hal aldığını dile getireren vatandaşlar, bu durum karşısında Erzurum Ticaret Borsası´nın vasat ve işe yaramayan bir kurum haline geldiğinin altını çizdiler.
Hakkı Hınıslıoğlu´nun artık yüz eskimesi nedeniyle şehrin büyük çoğunluğu tarafından emekli olup köşesine çekilmesi şiddetle arzulanırken, en korkulanında daha birkaç yıl daha Hakkı Hınıslıoğlu´nun sosyal hayatın içinde olmasıdır diye korkularını dile getirdiler.
Erzurum´un felsefesinin oluşması gerektiğini dile getiren yeni jenarasyon aydınlar, artık eski kuşağın ?torun sevme? işine eğilmeleri gerektiğini dile getiriyorlar.