G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Halk Eğitim Merkezi Binası Önce Tahliye Edildi?

Halk Eğitim Merkezi Binası Önce Tahliye Edildi?

Halk Eğitim Merkezi Binası Önce Tahliye Edildi?

HALK EĞİTİM MERKEZİ BİNASI ÖNCE TAHLİYE EDİLDİ…

 Havuzbaşı’ndaki Halk Eğitim Merkezi binasının yıkımıyla başlayan kent meydanı yapım süreci, yaklaşık 5 ay sürecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’u modern çizgilerle tasarlanacak, son derece şık bir kent meydanına kavuşturuyoruz. Güzel Erzurum’umuza şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

Halk Eğitim Merkezi ile birlikte bu binanın bulunduğu kampüs ve hemen yanındaki çay bahçesini de içine alacak şekilde projelendirilen kent meydanı için harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinden itibaren start verdikleri yıkım çalışmalarına Halk Eğitim Merkezi binasından başlarken, kent meydanı seferberliği vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Yıkım çalışmalarına bizzat katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bir olimpiyat şehri olan Erzurum’un, sonunda kendini ifade edebileceği oldukça şık ve modern bir kent meydanına kavuşacağını söyledi.
Halk Eğitim Merkezi’ndeki söküm çalışmalarına geçilmeden önce binada faaliyet gösteren birimler Büyükşehir Belediyesi ile Çaykara İş Merkezi’ndeki Gençlik Merkezi’ne taşındı. Burada yürütülen faaliyetlerin aksamaması için kapılarını Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’ne açan Büyükşehir Belediyesi, Havuzbaşı Kent Meydanı projesini 5 ayda tamamlayacak. Başkan Ahmet Küçükler, yaz sezonunu oldukça verimli bir biçimde değerlendirerek Erzurum’a eşsiz güzellikte bir meydan kazandıracaklarını dile getirdi. Küçükler, “Allah kısmet ederse kent meydanımızın açılışını ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapacağız” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu