G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Harmandar: Gıda Denetimleri Çok Yetersiz

Harmandar: Gıda Denetimleri Çok Yetersiz

Harmandar: Gıda Denetimleri Çok Yetersiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün denetimlerinin yetersiz kaldığını ileri süren Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, kayıt dışı gıdaların halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Ülke genelinde de denetimlerin eksik olduğundan yakınan Harmandar, az yapılan denetimler nedeniyle piyasada çok sayıda sağlıksız ürün satıldığını ifade etti. Harmandar, Halkın sağlığını yakından ilgilendiren gıda ürünleri satışı yapan bütün işletmelerin geçici olarak değil sürekli denetlenmesini istiyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vatandaşa 'kuşku duymayın' diyor. Ama gelin görün ki yeteri kadar denetim yapılmıyor. Gıda denetimlerinin kısa sürelerle geçici olarak değil sürekli yapılması lazım. Gıda denetimlerinin tam anlamıyla yapıldığına inanmıyorum.” dedi.

Aldığı gıda ürünlerinin hijyen olduğundan bile tam olarak emin olmadığına değinen Harmandar şunları kaydetti: Şehrimizde satılan gıdalara yönelik olarak hiç denetim yapılmıyor. Şuanda ne fiyat, ne etiket ne de sağlık denetimleri yeteri kadar yapılmıyor. Gıda ürünlerinin hijyenik olması için nereden alışveriş yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Gıda ürünü alırken son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satışı yapılıyor. Markasız ürünleri kaliteli ürün diye satışı yapılıyor. Kaçak ve kayıt dışı gıdalar halk sağlığını tehdit ediyor. Dönerden sucuğa, zeytinyağından peynire, tereyağından tavuk etine, pirinçten bala neredeyse her türlü gıda maddesinin sahteciliği çok yaygın Gıda denetimlerinin kısa sürelerle geçici olarak değil sürekli yapılması lazım. Son kullanma tarihi geçmiş ve sağlıksız ürünlerin halka satıldığını ve gıda denetimlerinin yetersiz olduğu ve gıda denetimin dikkatli yapılması denetimlerinin kısa sürelerle geçici olarak değil sürekli yapılması gerekir. Bu konuda Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyorum.”

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı