G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Havaalanımız Açıldı Şehrimizin Havası Yerine Geldi"

"Havaalanımız Açıldı Şehrimizin Havası Yerine Geldi"

Anadolu Jet'in Ankara-Çanakkale hattında uçak seferlerine başlaması nedeniyle Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'nde bir toplantı ve ardından öğle yemeği düzenlendi.

Ankara'dan Çanakkale'ye gerçekleşen ilk sefer ve ardından havaalanında yapılan törenden sonra, ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi İçdaş Salonu'ndaki toplantıda, Anadolu jet ile seferlerin başlamasının Çanakkale'nin tanıtımına, turizmine ve ekonomisine katkı yapacağı dile getirildi.

Toplantıya Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Enver Aydın, Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gerçek, ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, bürokratlar, THY ve Anadolu Jet yetkilileri ile turizmciler katıldı. Katılımcılar arasında yapılan ilk seferle birlikte gelenlerin arasında, kenti ve Şehitlik'i gezmek üzere öğretmenleriyle beraber Erzurum'dan Çanakkale'ye gelen 25 ilköğretim öğrencisi de yer aldı.

İçdaş Salonu'ndaki toplantı, bir THY markası olan Anadolu Jet'in 27 uçağı ile Türkiye çapında 47 noktaya uçuş yaptığını vurgulayan sinevizyon gösterisi ile başladı.

Daha sonra kürsüye gelen ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Ankara seferlerinin başlamasının Çanakkale'nin gelişimindeki önemine değindi ve seferlerin gün aşırı değil her gün olması gerektiğini belirterek, "İstanbul uçuşlarının da bir önce başlamasını istiyoruz. İstanbul uçaklarının Sabiha Gökçen Havalimanı yerine Atatürk Havalimanı'na inmesi çok yerinde olacaktır. 2015'te kutlanacak Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı ve Odamızın bu yıl hazırladığı Games of Troy yarışması ile diğer kentlerden toplantılarını yapmak üzere davet ettiği TSO'lar nedeniyle havayolu ulaşımı çok önem kazandı. Bu nedenle düzenli olarak İstanbul, Ankara ve diğer illere yapılacak uçuşlar Çanakkale'ye büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise, üniversitenin 37 bin öğrencisinin yüzde 90'ının Türkiye'nin 80 ilinden geldiğini 1.750'si akademisyen olmak üzere 3 bin civarında personeli bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kongre turizminde de Çanakkale'de öncü olmayı istiyoruz. Tüm bu noktalarda hava ulaşımı gerekiyor. Çok sayıda büyük kongreyi havayolu ulaşımı olmadığı için kaçırdık. Türkiye'nin en Batı noktasına eğer havayolu ulaşımı yoksa, sorun var demektir. Bugün medeniyete çıkış kapımız açılmış oldu."

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Gerçek de, Çanakkale seferlerinin başlamasının gurur verici bir gelişme olduğunu ifade ederek, "Çanakkale turizm ve ekonomik potansiyel olarak hak ettiği noktada değil. Bu hat ile Çanakkale'nin turizmine ve ekonomik potansiyeline katkı sağlamayı umuyoruz" diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise, Çanakkale'nin ekonomik potansiyeli çok yüksek bir şehir olduğunu vurgulayarak sözlerini söyle sürdürdü:

"Akademisyenlere sordum, Çanakkale'de 98 adet tarihi kent var, sadece 38'inin koordinatlarının belirlendiğini söylediler. Hepsinden bilineni Truva kentidir, herkesin gelmek istediği bir yerdir. Yıllık ziyaretçi sayısı 2.5 milyona ulaşan Gelibolu Şehitlikleri de Türkiye'den her ailenin ziyaret etmek istediği bir yerdir. Bir de gelecek yıl Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı törenleri olacak. O zaman emin olun bu uçuşlar yeterli olmayacak. Kısa mesafede İstanbul rantabl olmayabilir ancak önemli bir merkez olduğundan dolayı seferlerin başlaması gerekir. Yüksek turizm sezonunda sadece bu iki şehrimize değil Diyarbakır, Adana, Samsun, Gaziantep, Erzurum gibi merkezlerden direkt seferler konulması gerekecektir."

"Havaalanımız açıldı şehrimizin havası yerine geldi" diye konuşan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, seferlerin başlamasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Konuşmacılara Anadolu Jet yetkilileri tarafından maket uçak hediye edilmesinden ve toplu fotoğraf çekiminden sonra hep birlikte ÇTSO Assos Salonu'ndaki öğle yemeğine geçildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı