G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Hayat Ancak Üretmekle Güzelleşir"

"Hayat Ancak Üretmekle Güzelleşir"

"HAYAT ANCAK ÜRETMEKLE GÜZELLEŞİR" 

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri son yılların önemli tiyatro akımlarından olan “Suratına Tiyatro” akımını düzenledikleri panelle anlattılar. Kültür Merkezi’ndeki panelin açılışında konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, okumanın ve yazmanın önemine vurgu yaparak, “Hayat, ancak üretmekle güzelleşir, anlamlı hale gelir. Yaşamaya değer hayat böylesi bir hayattır” dedi.

Kültür Merkezi’ndeki panelde konuşan Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet Beşe, Yrd. Doç. Dr. Yeliz Biber, Araştırma Görevlisi Tuğba Aygan ve Okutman Erkan Uzak Suratına Tiyatro konusuna farklı açılardan bakarak değerlendirdiler.

Konuşmacılar, Suratına Tiyatronun (İngilizce: in-yer-face theatre), 1990`larda İngiltere’deki tiyatro yazarlığında ortaya çıkan şiddet, cinsellik, uyuşturucu, cinayet gibi öğeler içeren oyunlar yazma eğilimine, akımın gözlemcisi olan yazarlar tarafından takılmış bir ad olduğunu belirttiler.

Konuşmacılar, Suratına Tiyatro’nun Türkiye’de henüz yeterince bilinmediğini konuşmalarında vurguladılar.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli