G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Hayvan pazarı pislik içinde

Hayvan pazarı pislik içinde

Hayvan pazarı pislik içinde

85159Erzurum`da bulunan hayvan pazarına pislikten girilmiyor. Pazara uğrayan müşteriler ikinci kez gelmiyor. En büyük geçim kaynağı hayvancılık olan Erzurum`da, hayvan pazarı iticiliğiyle ön plana çıkıyor. Hayvanlarını satmak için pazara gelen vatandaş durumdan rahatsız. Yetkililerden alınan bilgiye göre de, yeni pazarın projesinin onaylandığını ve ihalesinin yapılacağını ve vatandaşın biraz daha sabretmesi gerektiği belirtiliyor.
Tüccarlar, "Çok mağdur durumdayız. Pazar pislik içinde, müşteriler fazla gelmiyor. Pazarın, düzensiz olmasından dolayı hayvanlarımız zarar görüyor. Hayvanlarımızı dar ve pis yerler doldurmak zorunda kalıyoruz. Bir an önce yeni bir pazara ihtiyacımız var. Ekonomisi hayvancılığa dayanan Erzurum`a böyle bir hayvan pazarı yakışmıyor." diye konuştular.
Hancı, Besici ve Sütçüler Odasından alınan bilgiye göre de, "Büyükşehir Belediyesinin bize söylediği, en kısa zamanda yeni hayvan pazarı yapımına başlanacaktır. Bizde bekliyoruz. Gerçi çok uzun zamandır bekliyoruz. Yeni Başkanımız Mehmet Sekmen`den memlunuz. Hayvan pazarı sorunumuz da en kısa zaman çözülecektir." diye belirtildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı