G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HEMZEMİN GEÇİDİNE OTOMATİK SİSTEM YAPILIYOR

HEMZEMİN GEÇİDİNE OTOMATİK SİSTEM YAPILIYOR

HEMZEMİN GEÇİDİNE OTOMATİK SİSTEM YAPILIYOR

HEMZEMİN GEÇİDİNE OTOMATİK SİSTEM YAPILIYOR 

Şehitler, Dağ Mahallesi, Şükrüpaşa ve Sanayi semtlerini birbirine bağlayan hemzemin geçide `otomatik` sistem yapılıyor. Sistemin hayata geçirilmesinin ardından geçit trafiğe açılarak yaşanan sıkıntı da sonlandırılmış olacak.

Yakutiye Belediyesi tarafından Şehitler semtinde bulunan hemzemin geçit için sinyalizasyonlu sistem kuruluyor. Devlet Demiryolları 4. Bölge Müdürlüğü ile resmi yazışmaları Kasım ayında yapılan hemzemin geçitte sistemi Demiryolları kuracak, maliyetini Yakutiye Belediyesi karşılayacak.
Şehitler, Dağ Mahallesi, Şükrüpaşa ve Sanayi semtlerini birbirine bağlayan hemzemin geçide `otomatik` sistem yapılıyor.Yakutiye Belediyesi personel dağıtımı üzerine, Şehitler hemzemin geçidine yeni personel görevlendirememişti. Personel yokluğu nedeniyle geçit bir süre trafiğe kapatılmıştı. Belediye Başkanı Ali Korkut, bütün maliyetinin kendileri tarafından karşılanarak sinyalizasyon ile çalışan otomatik sistem kurulacağını belirtti.
Korkut, "Personelimizin kurumlara dağıtımı sonrası kısa sürelide olsa sıkıntı yaşandı. Halkımızın can güvenliğini tehlikeye atmamak için hemzemin geçiti iki yönlü olarak trafiğe kapattık. Ancak buranın ilanihaye kapalı kalmaması gerekiyordu. Devlet Demiryolları ile yazışmalar yapıldı, görüşmeler sürdürüldü ve güvenli geçiş sistemi konusunda karar kılındı. 
Devlet Demiryolları 4. Bölge Müdürlüğü ile Kasım ayında yaptığımız son yazışma ve protokolle bu işi nihayetlendirdik. Bütün masrafları belediyemiz tarafından karşılanacak otomatik sinyalizasyon sistemi kurularak hemzemin geçit trafiğe açılacaktır" dedi.
8 Kasım 2010 tarihinde Devlet Demiryolları 4. Bölge Müdürlüğü ile yapılan yazışma ve protokolle Yanıkdere mevkiindeki hemzemin geçide sinyalizasyon sistemiyle otomatik olarak çalışan güvenlik bariyeri konulacak. Sistemin hayata geçirilmesinin ardından Yanıkdere bölgesindeki hemzemin geçit trafiğe açılarak yaşanan sıkıntı da sonlandırılmış olacak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli