G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HEMZEMİN GEÇİT KAVGASINDA SON NOKTAYI BELEDİYE KOYDU

HEMZEMİN GEÇİT KAVGASINDA SON NOKTAYI BELEDİYE KOYDU

HEMZEMİN GEÇİT KAVGASINDA SON NOKTAYI BELEDİYE KOYDU

HEMZEMİN GEÇİT KAVGASINDA SON NOKTAYI BELEDİYE KOYDU 

Yakutiye Belediyesi, Dağ mahallesinde bulunan henzemin geçit ile ilgili olarak Demir Yolları tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınıncaya kadar geçidin kapatılacağını açıkladı.

Dağ Mahallesi?ndeki hemzemin geçit kavgası büyürken Yakutiye Belediyesi hemzemin geçidi araç trafiğine kapatma kararı aldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, mahalle sakinlerinin de tepkisini anlaşılır bulduğunu ifade ederek ?Personelimizin kurumlara aktarılmasıyla birlikte DDY Gar müdürlüğünü yazılı olarak uyardık. Personelimizin gittiğini ve gerekli önlme ve tedbirlerin alınmasını TCDD kurumundan istedik. 

Ancak bugüne kadar kurumdan bize bilgilendirme veya başka biçimde açıklama gelmedi. Henzemin geçidin önceki, yani koruma tedbirleri dışında ışıklandırmalı geçit konumuna getirilmesi işleminin yapılması veya DDY tarafından üç personel hizmet alımıyla oraya oturtulana kadar güvenlik nedeniyle yolu kapalı tutuyoruz? dedi.
Ali Korkut, ?Henzemin geçidin her iki yönden harfiyat dökülmek suretiyle kapatılması tamamen bölge halkının can güvenliğiyle alakalı bir tedbirdir. Halkımızın mal ve can güvenliğini korumak durumundayız. Kazalara sebebiyet vermemek için geçitten geçişi engelledik, vatandaşlarımızın ve kamuoyunun bunu anlayışla karşılaması gerekiyor. Aksi durumda meydana gelecek ölümlü veya yaralı trafik kazalarının faturasını kim ödeyebilir. Diğer yandan da DDY?ye bir daha çağrı yapıyorum. Personelimizin fazla olduğu dönemde görevlendirme yaptık. 
Ancak şimdi personelimiz yok ve biz DDY?nin görevini yerine getiremiyoruz. DDY?nin yapması gereken üç kişiyi istihdam edecek hizmet alımı yapması veya eğittiklerini söyledikleri personeli Valilik oluruyla istemeleridir. Konuyla bizim suçlanmamız çok adil değil?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı