G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HERKES HADDİNİ BİLSİN

HERKES HADDİNİ BİLSİN

HERKES HADDİNİ BİLSİN

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu´nun 42´nci birleşimi açıldı. 

Birleşimi TBMM Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu adına Grup Başkanvekili Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken´in, ´sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde meydana gelen yaşam hakkı ihlalleri konusunda gerekli tedbirleri almadığı ve sokağa çıkma yasaklarıyla sorunların derinleşmesine zemin hazırladığı´ iddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru açılmasına ilişkin önergesi görüşüldü. Yapılan oylama sonucu önerge reddedildi. 

HERKES HADDİNİ BİLSİN!...

Ülkemizin bekası ve Bölünmez bütünlüğümüzün devamı için gecesini gündüzüne katan İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala hakkında öne sürülen bu gensoru önerisi Erzurum´da ve Türkiye genelinde yaşayan dadaşları kızdırdı. Efkan Ala isminin HDP´li birisi tarafından anılmasına ve Milli birlik ve beraberliğimizin korunması için Ülkemizin her karış toprağında yaşayan vatandaşlarımızın huzuru ve refahı için çalışan Efkan Ala´ya yapılmış bir hakaret olarak kabul ederiz. Böylesi bir hakaret karşısında Erzurum´un kabinedeki gururu Efkan Ala´yı tüm hemşerileri olarak bir grup çakala yedirmeye ve Efkan Ala´ya söz ettirmeye de hiç niyetimiz yok. Şunu herkes iyi bilsin ki; Haddini bilmeyenleri Efkan Ala´nın sümüğüyle boğmaya hazır milyonlarca Vatansever Dadaş var. Herkes Haddini Bilsin...

EFKAN ALA DADAŞA YAKIŞIR CEVABI VERMİŞTİR

Müzakerelerde söz alan İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala, Birilerinin Haddini şu sözleriyle bildirdi. Terörle mücadele alanında bu vakte kadar 8 ilçede operasyonlar yapıldı. Şimdi 4 ilçede daha sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır.

"Terörle mücadele ederken bizim vazgeçilmezlerimiz var, bunlardan birisi salt suretle terör Ülkemiz´nin gündeminden çıkacak" izahında bulunan Efkan Ala, vatandaşla pkk´lı ayrımının yapıldığını söyledi. " Yurttaşlarımızın hiçbir kayıp görmemesi için bir takım yönetimsel önlemler alınacak, bunların en başında sokağa çıkma yasağı geliyor.  Biz sokağa çıkma yasağını insanlarımız kayıp görmesin diye alıyoruz" diye konuştu .

KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN PKK SORUNU VAR

Kürtlerin bir PKK problemi olduğunun altını çizen Efkan Ala, "Bu terör problemi olmasa biz reformları konuşuyor olacaktık. Belediye araçları çukur kazıyor, içinden tabancalar çıkıyor, biz bunun gereğini yapıyoruz. 20´ye yakın belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı. Sandıktan oy sahaları halkın bu derdine bir çare getirmesi gerekli " diye konuştu..

Operasyonların uzun sürmesi eleştirilerine de yanıt veren Efkan Ala, "Biz bireylerin her çeşitli vaziyetini dikkate alarak bu mücadeleyi yürütüyoruz da onun için uzun devam ediyor . Biz yurttaşı dikkate almayan hiçbir yolu kullanmadık, şuandan sonra da kullanmayız. Belediyenin araçları hizmet yapacağına çukur kazmış. Bunları gördük gereğini yaptık" dedi. 

HDP tarafından Bakan Efkan Ala ile ilgili verilen gensoru gündeme alınmadı.



Anahtar Kelimeler: HERKES HADDİNİ BİLSİN
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli