G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Hükümlülere Yönelik Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Hükümlülere Yönelik Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Hükümlülere Yönelik Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Hükümlülere yönelik "Çiftçi ve Hükümlülere Yönelik Eğitim ve Demonstrasyon Projesi" eğitimi verildi.

İlimizde üretimi yapılan ürünlerin ürün yelpazesini genişletmek ve verimlerini artırmak, Erzurum Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanıp Yakutiye İlçe Müdürlüğü ile müştereken uygulamaya konulan üç yıl süreli "Çiftçi ve Hükümlülere Yönelik Eğitim ve Demonstrasyon Projesi" uygulanmakta.

Proje kapsamında 2014 yılı içerisinde bahçe tesisi, ağaç budama eğitimi ile korunga, arpa ve tritikale tarımına yönelik eğitim ve demonstrasyon çalışmaları programlandı.

Erzurum Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü sahasında ilkbaharda 2 dekar alanda kapama elma bahçesi, 40 dekar alanda korunga tesisi ile güzlük olarak 10 dekar alanda arpa tesisi ve 20 dekar alanda tritikale tesisi demostratif çalışma olarak uygulanacak. Çalışmalara alt yapı oluşturmak amacıyla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde hükümlülere yönelik bahçe tesisi, budama ve yem bitkileri üretimi konulu eğitim toplantıları düzenlendi.

Söz konusu eğitim toplantılarında; meyve bahçe tesisi, bakımı, budama, aşı yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, gübreleme, hasat ve pazarlama korunga üretimi vb. konularda pratik ve teorik bilgiler verilmiştir. 32 hükümlü kursiyerin katıldığı eğitim toplantılarının kapanış ve sertifika töreni Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde yapıldı. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı