G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İÇTİĞİMİZ SULAR MİKROP YUVASI

İÇTİĞİMİZ SULAR MİKROP YUVASI

İÇTİĞİMİZ SULAR MİKROP YUVASI

İÇTİĞİMİZ SULAR MİKROP YUVASI
Palandöken Barajın`dan gelen içme suyunun kalite tartışması sürerken Erzurum`daki apartmanlarda kullanılan su depoları mikrop yuvası çıktı.

Palandöken Barajın`dan gelen içme suyunun kalite tartışması sürerken Erzurum`daki apartmanlarda kullanılan su depoları mikrop yuvası çıktı. Her tarafı pas tutan ve çamurla kaplı depoları ücretsiz temizleyen işçiler gördükleri karşısında şaşırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, "Apartman ve sitelerde kullanılan su depolarının neredeyse hepsinde benzer manzaraya rastlanıyor. Depolar pas deryasına dönmüş durumda. Depolarda yapılan temizlik işleminin ardından tüketilmeye başlanan su anında normale dönüyor" dedi.
Kent merkezinde içme suyuyla ilgili artan şikayetler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, apartmanların su depolarını temizlemeye başladı. Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürlüğü personeli, apartmanlardaki su depolarını temizledi. Ellerinde fırça ve temizlik malzemeleriyle depoya giren işçiler, depoyu kapsayan pas ve çamuru görünce şaşırdı. Depo dibinin 4-5 satimetre kalınlığında pas ve çamur kapladığını belirleyen işçiler, demir kazıyıcıyla su deposundaki pası kazıdı. Mikrop yuvasına dönen depoları temizleyen işçiler, bugüne kadar temizledikleri yaklaşık 100 depoda da aynı manzarayla karşılaştıklarını belirtti.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı