G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İŞKUR´dan üniversite öğrencilerine müjde

İŞKUR´dan üniversite öğrencilerine müjde

Dr. Nusret Yazıcı, üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak aylık bin TL gelir elde edebileceklerini açıkladı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü ve Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanı Dr. Nusret Yazıcı, üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini ve bunun karşılığında da aylık bin TL gelir elde edebileceklerini açıkladı. En az 2 sigortalı çalışanı bulunan işyerlerinde uygulanan ve işverene hiçbir maliyeti olmayan programa katılacak 15 yaşını tamamlamış işsizler ve üniversite öğrencileri, hem bir meslek ile ilgili deneyim kazanırken hem de günlük 38,48 TL olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde bin TL gelir elde edebilmektedir.

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı yaptığı açıklamada "Öğrenciler Türkiye´nin her yerinde ya kendileri çalışacakları işyerlerini bulabilirler ya da kendilerine en yakın İŞKUR birimlerine gelerek bizden yardım alabilirler. Gençlerimiz hem para kazanacaklar hem de bir meslekte deneyim kazanarak mezuniyet sonrasında daha kolay iş bulabileceklerdir. Zira artık neredeyse bütün işletmeler işe alımlarında öğrencilik süresince iş deneyimi kazanıp kazanmadığına bakıyorlar. Programın süresini işveren ve katılımcı kendisi belirliyor. İster 3 ay ister 15 gün. Yeter ki gencimiz o işin nasıl yapıldığını bu süre içinde öğrenebilsin. Program sonunda kendilerine işbaşı eğitim programına katılım sertifikası veriyoruz. Bu şekilde mezun olduklarında bu iş tecrübesini de kanıtlamış olacaklardır" dedi.

Bu programı özellikle genç işsizliğin azaltılması bakımından önemsediklerini belirten İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, "Bu önemin bir göstergesi olarak günlük ödenen miktarı Nisan ayında 25 TL´den 36,5 TL´ye ve Temmuz ayı başı itibari ile de net asgari ücret seviyesine çıkararak 38,48 TL yaptık. Ayrıca işverenlerimiz bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse de imalat sektöründe 42 diğer sektörlerde 30 ay boyunca işveren sigorta primleri biz ödüyoruz" ifadelerinin kullandı. 



ÖMER ÇOMAKLI GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´yı makamında ziyaret etti.

Çomaklı Gazetecilerle biraraya geldi.

Atatürk Üniversitesi Yeni Rektörü Prof.Dr.Ömer Çomaklı Erzurum Basını ile tanıştı

MEB´de FETÖ temizliği sona yaklaştı

Milli Eğitim Bakanlığı´nda yapılan FETÖ operasyonunda sona yaklaşıldı. FETÖ soruşturması kapsamında kamuda 80 bine yakın memur açığa alınırken, MEB´de açığa alınan kişi sayısı 43 bini aştı.

Atatürk Üniversitesinde 93 Personel açığa alındı

Üniversitelerde FETO Operasyonları sürüyor

Erzurum´un Rektörü belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rektör ataması yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Ömer Çomaklı´yı atadı.

MEB´den Dershane kararı...

Milli Eğitim Bakanlığı´nın aldığı karar doğrultusunda özel öğretim kurumları sadece bir bilim dalında hizmet verebilecek.

7 akademisyen açığa alındı...

FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında Atatürk Üniversitesi´nde operasyonlar devam ediyor.

Başkan Orhan´dan TEOG Birincisine hediye

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Orta Okulu´nda düzenlenen karne törenine katıldı.

Başkan Orhan Öğrencilerle bir araya geldi

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede eğitim öğretim hayatını sürdüren Özel Bilge Koleji öğrencileriyle bir araya geldi.

Yeminli ve üniversiteli emlakçı dönemi başlıyor

Emlak Müşavirliği Yasası ile birlikte emlakçılar üniversite mezunu olacak ve mesleğe yemin ederek adım atacak.

Bakan Avcı´dan Sekmen´e Eğitim teşekkürü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Erzurum´da milli eğitim ve öğretime sunduğu katkıdan ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e Başkent´ten teşekkür belgesi gönderdi.

  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false