G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İstanbul`da Türk Bayrağını İndiren Kişi Vuruldu

İstanbul`da Türk Bayrağını İndiren Kişi Vuruldu

İstanbul`da Türk Bayrağını İndiren Kişi Vuruldu

6204046_45899599Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk Bayrağı`nı indirmeye çalışan şahıs, bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk Bayrağı`nı indirmeye çalışan bir kişi, polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Hastaneye kaldırılan şahıs, tedavi altına alındı.
İLK BAYRAĞI İNDİRDİ, İKİNCİSİNDE POLİS ENGELLEDİ Edinilen bilgilere göre olay öğle saatlerinde Küçükköy`de yaşandı. Ali Ocgun isimli şahıs, önce Küçükköy Özel Asya Hastanesi`ne gelerek burada asılı Türk bayrağını indirdi. Ardından Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne gelen zanlı, bu kez de buradaki burada asılı bayrakları hedef aldı. Asılı bayraklardan ilkini indiren zanlı, ikincisini indirmek isterken polis tarafından engellendi. 28 yaşındaki Ali U.`nun hastane önündeki bayrağı indirirıken ?Kürtlere özgürlük? diye bağırdığı öğrenildi. BACAĞINDAN VURULDU Polisi bıçak çekerek tehdit eden zanlı, ikinci bayrağı indirmek için direğe tırmanmaya çalışırken bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. TEDAVİ ALTINA ALINDI Zanlı Ali Ocgun, ambulansla Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı. "MUŞLU, 15 GÜN ÖNCE İSTANBUL`A GELMİŞ" Ali O`nun hastanedeki ilk sorgusunda, Muşlu olduğunu ve İstanbul`a 15 gün önce geldiğini söylediği kaydedildi. KAYMAKAM VEKİLİNDEN AÇIKLAMA Gaziosmanpaşa Kaymakam vekili Ali Uslanmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne gelerek, olay hakkında bilgi aldı. Müdürlükten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uslanmaz, şunları söyledi: "Bugün saat 12.00 sıralarında, Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü`nün yanındaki bir özel hastanenin bayrak direğinde bölücü sloganlar atan şahıs, Türk bayrağını indiriyor. Daha sonra da İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne geliyor, bu sloganlara devam ediyor. Görevlilerimiz ikaz ediyor. Elindeki bıçakla bir bayrağı indiriyor ancak diğerine müdahale edince güvenlik görevlileri etkisiz hale getiriyor. Kişi yaralı, şu anda hastanede tedavi altında." Devletin ve milletin kırmızı çizgilerinin bulunduğuna dikkati çeken Uslanmaz, "Bayrağa hassasiyet gösterilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın burnu kanamasın ama suç işleyenlere de mutlaka devlet gereğini yapacaktır" dedi. BAYRAK VİNÇLE TEKRAR ASILDI Öte yandan, polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Emniyet Müdürlüğü güvenlik şeridiyle kapatıldı. Ardından emniyetin önünde indirilen Türk Bayrağı vinç yardımıyla tekrar asıldı. VALİ MUTLU`DAN AÇIKLAMA İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gaziosmanpaşa`daki bayrak indirme olayıyla ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından açıklama yapan Mutlu, "Özel bir hastanenin bayrağını indirip sonra Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü`nün bayrağını indirmek isteyen kişi ayağından vurulup yakalandı" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı