G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İşte Yeni Kabinenin Muhtemel Bakanları

İşte Yeni Kabinenin Muhtemel Bakanları

Kabine konusunda en çok merak edilen konu Babacan´ın Başbakan Davutoğlu´ndan söz aldığı gibi ekonominin başında olup olmayacağı.

Yeni hükümetin parti yönetiminde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın talep ve önerileri dikkate alınarak hazırlanması bekleniyor.

Hürriyet´ten Turan Yılmaz ve Nuray Babacan´ın haberine göre AK Parti´nin yeni hükümeti, 4 yıllık politikalarını belirleyecek icraacı bir yapıya sahip olacak. Yeni hükümet, parti yönetiminde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın talep ve önerileri dikkate alınarak hazırlanacak. Burada en merak edilen konuyu ekonomi yönetiminin kimde olacağı oluşturacak. Partide, bu göreve Ali Babacan´ın devam edeceğini söyleyenler de Berat Albayrak´ın aktif rol alacağını iddia edenler de bulunuyor.AK Parti´nin yeni hükümeti, daha çok kamuoyunun bildiği tanıdığı güçlü isimlerden oluşacak. Yenilere de şans verilecek kabinede denge ?deneyimli´ isimlerden yana olacak. Yeni hükümette görev alıp almayacağı merak edilen ilk isim Binali Yıldırım olacak. Yıldırım´ın genel başkan adaylığı ve kongre sürecindeki pozisyonu nedeniyle, kabinede yeralabileceği gibi, genel merkez yönetiminde de değerlendirilebileceği konuşuluyor. Yıldırım´ın kabinede görev alması durumunda Ulaştırma Bakanlığı yerine Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenebileceği dillendiriliyor.

 

BABACAN FAKTÖRÜ

Kabinede en çok merak edilen konuyu, ?ekonomi yönetiminin kimde olacağı´ oluşturuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun listeye koymaya son anda ikna ettiği Ali Babacan´ın ekonomi yönetiminin başında olmadan kabinede görev almayacağı iddia ediliyor. Babacan için dillendirilen başka bir görev de Dışişleri Bakanlığı olarak geçiyor. Babacan´ın ekonomi yönetiminin başında olması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın damadı Berat Albayrak´ın kabinede görev almasını zorlaştırabilecek. Bazı parti kurmayları, Albayrak´ın siyasi deneyim kazandıktan sonra hükümette yeralmasının gündeme gelebileceğini dile getiriyorlar.

TANER YILDIZ DÖNECEK Mİ?

Babacan´ın görev alması, Nihat Zeybekci, Nurettin Canikli, Naci Ağbal ve Mehmet Şimşek´in durumlarıyla ilgili de fikir verecek. Bu isimlerin bakanlık görevleri Babacan´ın durumuna göre netleşecek. Kabinede görev alsalar bile sorumluluk alanları ona göre belirlenecek. Bu isimlerle birlikte kabinede Faruk Çelik´in Çalışma Bakanı, Bekir Bozdağ´ın Adalet Bakanı, Kayseri´den Mehmet Özhakesi´ye görev verilmezse, Taner Yıldız´ın Enerji Bakanı, Recep Akdağ´ın Sağlık Bakanı, Yalçın Akdoğan´ın İçişleri Bakanı, Cevdet Yılmaz´ın Kalkınma Bakanı olarak değerlendirileceği iddia ediliyor. MHP´den transfer olan Tuğrul Türkeş´de kabinede yer alacak isimlerden biri olacak.

GENEL MERKEZDEN KAYDIRMA OLACAK

Yeni hükümette görev alacak isimlerin bir kısmının, genel merkez yönetimindeki isimler olacağı belirtiliyor.Ömer Çelik ve Bekir Bozdağ´ın genel merkezden kabineye kaydırılacağı iddiaları dile getiriliyor.Çelik´in Hükümet Sözcüsü olabileceği, Numan Kurtulmuş´un da başbakan yardımcılarından biri olarak değerlendirileceği öne sürülüyor. Güneydoğa kontenjanından Mehdi Eker ya da Galip Ensarioğlu´nun bakan yapılacağı belirtiliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç´ın yerini koruması beklenirken, Dışişleri Bakanlığı için Mevlüt Çavuşoğlu´nun ismi de geçiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için Fatma Betül Sayan Kaya´nın adı dillendiriliyor. Kabinenin tek türbanlı bakanının da Kaya olacağı öne sürülüyor.Kabineye bağlı değişikliklerin parti yönetimine yansımaları da olacak. Bozdağ ve Çelik´in hükümet üyesi olması durumunda Hayati Yazıcı, Doğan Kubat ve Mehmet Müezzinoğlu´nun genel başkan yardımcısı yapılacağı, grup bakan vekillerinin de buna göre şekillendirileceği iddia ediliyor. Mahir Ünal´ın kabineye alınması, Doğan Kubat´ın genel merkeze çekilmesi durumunda, Mehmet Ali Şahin ve Bülent Turan´ın grup başkanvekili yapılacağı iddia ediliyor.

Hürriyet



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli