G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İŞTE YENİ RAKAMLAR

İŞTE YENİ RAKAMLAR

Günlerdir vatandaş tarafından eleştirilen zam oranı hükümet tarafından pazartesi günü Bakanlar Kurulu kararı ile indirim uygulamasına gidileceği belirtildi. Peki Bakanlar Kurulu ile yeni MTV zammı ne kadar oldu? İşte yeni zam oranı..

 

 

MTV artışında Cumhurbaşkanı´nın sinyalini verdiği indirim için Maliye çalışmaya başladı. Yüzde 40 ile 68 arasındaki zammın en düşük yüzde 30´a çekilmesi planlanıyor.

Maliye, Bakanlar Kurulu sonrası Motorlu Taşıtlar Vergisi ´ndeki (MTV) yüzde 40 ile 68 arasındaki artışı aşağı çekiyor. Maliye´nin gelecek hafta açıklaması beklenen yeni düzenleme kapsamında artışın yüzde 30-40 arasında olması bekleniyor. Hükümetin geçen hafta Meclis´e gönderdiği tasarıda, binek otomobillere ödenecek MTV´nin yüzde 40-68 arasında artırılması öngörülüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan , TBMM açılış resepsiyonunda konunun Bakanlar Kurulu´nda yeniden görüşüleceğini belirterek indirim sinyali verdi.-

ÜST DİLİM DÜŞECEK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu´nda soruları yanıtlarken, makul bir seviyeye çekilmesi konusunda mutabakata varıldı. MTV miktarındaki yüzde 68´lik en üst zammın indirimle yüzde 40´a düşmesi, böylece zammınyüzde 40-68´in yüzde 30-40 arasına gerilemesi bekleniyor.

YEDİ FARKLI FİYAT ARALIĞI

Maliye vergi hazırlıkları sırasında binek araçlara 40 bin liranın altında başlayıp 475 bin liranın üzerine kadar 7 farklı fiyat aralığı getirdi. Fiyat aralığı yükseldikçe MTV tutarı da yüzde 68´e kadar çıkarıldı. MTV´den elde edilecek vergi tutarı da hesaplandı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bu gelirin 2.8 milyar lira olduğunu açıkladı.



Anahtar Kelimeler: İŞTE YENİ RAKAMLAR
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı