G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

JANDARMA NEFESLERİ KESDİ

JANDARMA NEFESLERİ KESDİ

JANDARMA NEFESLERİ KESDİ

JANDARMA NEFESLERİ KESDİ 

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk`ün oyunlar sırasında görev alacak 350 kişilik özel jandarma ekibini denetlemesi nedeniyle düzenlenen tatbikatlar, nefesleri kesti.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları`nın güvenliğini sağlayacak olan Jandarma, oyunların başlamasına üç gün kala son provasını yaptı. Özel eğitilmiş birliklerin görev yapacağı Palandöken Kayak Merkezi`nde görev yapacak olan Jandarma Timleri, hem yaralı hem de rehine kurtarma operasyonu tatbikatı gerçekleştirdi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk`ün oyunlar sırasında görev alacak 350 kişilik özel jandarma ekibini denetlemesi nedeniyle düzenlenen tatbikatlar, nefesleri kesti. 
Tatbikat öncesinde Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya ve Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Soysal ile Emniyet Müdürü İbrahim Çelik ile birlikte özel ekiplere ait teçhizatları inceleyen Vali Öztürk, `darağacını` andıran yaralı kurtarma maketini görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Jandarmanın son provası, kayalıklarda yaralanan bir kayakçının kurtarılması ile başladı. Jandarma Arama Kurtarma timi (JAK) tarafından bulunan ve yapılan kontrollerinde sol ayağının kırık olduğu anlaşılan kayakçının önce kırık ayağı sarıldı, sonrasında da halatla kayalıklardan indirildi. Yaralı kayakçının kurtarılmasının ardından bu kez de Jandarmanın Devlet Büyüklerini Koruma timi, rehine kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Palandöken Jandarma Karakol Komutanlığı binasında yapılan operasyonda, Palandöken İlçesi`nde bir bombalı eylem yaptıktan sonra kaçarken, bir binaya giren ve içerideki sivilleri rehine alan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi canlandırıldı. Binanın 200 metre çevresine keskin nişancıların yerleştirilmesinin ardından, timler binanın çatısından inmeye başladı. Aynı anda binanın etrafını diğer ekipler kuşattı. Termal kamerayla bina girişinde terörist olup, olmadığını kontrol eden jandarma timleri içeriye sis bombaları atarken, aynı anda da keskin nişancılar binayı kurşun yağmuruna tuttu. Timlerin içeri girmesiyle birlikte bina içerisinde çatışma çıktı. Operasyonda iki terörist sağ olarak ele geçirilirken, rehineler de yine sağ olarak kurtarıldı. Tatbikatların ardından Jandarma Arama Kurtarma birliğinin `Golden` cinsi köpeğinin, eğiticisiyle birlikte gösteri hayranlık uyandırdı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false