G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KADINLAR`DA ARTIK CUMA NAMAZI KILABİLECEKMİŞ

KADINLAR`DA ARTIK CUMA NAMAZI KILABİLECEKMİŞ

KADINLAR`DA ARTIK CUMA NAMAZI KILABİLECEKMİŞ

KADINLAR`DA ARTIK CUMA NAMAZI KILABİLECEKMİŞ

Erzurum Müftülüğü, kadınların da Cuma namazına gitmelerini teşvik etmek amacıyla harekete geçti. Ulu Camii ve Lalapaşa Camii`nde yapılacak olan düzenlemelerle, Erzurum`da artık kadınlar da Cuma namazına gidebilecek. 
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın İl Müftüleri Semineri Sonuç Bildirgesi, Erzurum İl Müftülüğü`nü de harekete geçirdi. Bildirgede, kadınların da Cuma namazına gidebilmesini teşvik etmek amacıyla camilerde kadınlara özel bölümler ayrılması öngörülürken, Erzurum`da ise Lalapaşa ve Ulu Camii`ne yönelik olarak bazı düzenlemeler yapılacağı bildirildi. Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, bir süre önce Diyanet İşleri Başkanlığı`nca gerçekleştirilen İl Müftüleri toplantısında, kadınların Cuma namazına gelmelerini teşvik etmek amacıyla yapılması gereken çalışmaları ele alındığını söyledi. 

Toplantıda, oluşturulacak ekiplerle illerdeki camilerin incelemeden geçirilmesi ve kadınlara özel bölümlerin oluşturulması için özel ekipler kurulmasının kararlaştırıldığını anlatan İl Müftüsü Yakup Arslan, Erzurum`da da bu yönde çalışmalara başladıklarını bildirdi. Erzurum`da Lalapaşa ve Ulu Camii`nde kadınların 5 vakit namaz kılabilmelerine imkan sunan fiziki olanakların bulunduğuna dikkati çeken İl Müftüsü Yakup Arslan, söz konusu camilerle birlikte şehirdeki başka camilere yönelik çalışmalar da yapılacağını kaydetti. 
ERZURUM`DAKİ CAMİLERDE İNCELEME YAPMAK ÜZERE ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU 
Diyanet İşleri Başkanlığı`nca gerçekleştirilen toplantıda alınan kararların yer aldığı bildirge kapsamında, Erzurum`da da özel bir ekip oluşturulduğunu anlatan Müftü Yakup Arslan, bu ekibin, kentteki diğer camileri de gözden geçirerek, kadınların Cuma namazı kılabilmelerine imkan sunacak fiziki olanakları tespit edeceğini aktardı. Müftü Yakup Arslan, "Oluşturulan ekibin yapacağı tespitlerin ardından kadınların namaz kılabilmeleri için gerekli fiziki yapılanmalara geçilecek. Bu işlemler tamamlandıktan sonra kadınlarımız da artık Cuma namazlarını kılabilmek için camilere gidebilecek." şeklinde konuştu. 
İL MÜFTÜLERİ SONUÇ 
BİLDİRGESİ`NİN İLGİLİ 
9`UNCU MADDESİ? 
Öte yandan 25 Mart tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftüleri Semineri Sonuç Bildirgesi`nin 9`uncu maddesinde, kadınların Cuma namazına gidebilmeleri için atılması gereken adımlar şöyle ifade ediliyor: "Dini duyarlılıklarıyla her zaman tebarüz eden kadınların camiye, cemaate ve Cuma namazlarına katılmaları teşvik edilecektir. Bu amaçla camilerde kadınlara ayrılan fiziki ortamların, başta Ramazan ayı olmak üzere iklim şartlarını da dikkate alarak talebe paralel bir şekilde düzenlenmesi, geliştirilmesi ve uygun imkanlar sağlanması için gerekli girişimlere başlanacaktır. Bu konuda il ve ilçe müftülükleri ile cami dernekleri gerekli katkıyı sağlayacaklardır." 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı