G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KALİTESİZ SUYA RAZI OLDUK ŞİMDİ DE SUSUZLUK

KALİTESİZ SUYA RAZI OLDUK ŞİMDİ DE SUSUZLUK

KALİTESİZ SUYA RAZI OLDUK ŞİMDİ DE SUSUZLUK

Erzurum yine susuz kaldı. Yaklaşık bir hafta önce Cumhuriyet Caddesi'nden geçen içme suyu borularının patlaması sonucu yaşanan su kesintisi, arızanın dün yeniden tekrarlanmasıyla tekrarladı. Günboyu suların kesilmesi sonucu büyük sıkıntı yaşayan Erzurumlular çareyi ellerinde bidonlarla çeşmelere koşmakta buldu.

Kentin en işlek bölgesi Cumhuriyet Caddesi'nden geçen su şebekesi hattında 10 Haziran günü patlama meydana geldi. Büyük bir gürültüyle patlayan borular sebebiyle asfalt üzerindeki rögar kapağı yerinden fırladı. Yaklaşık 1 metre yükseklikte şebekeden boşalan su, kısa süre sonra cadde ve sokakları adeta göle dönderdi. Su baskını nedeniyle yol trafiğe kapanırken, karşıdan karşıya geçemeyen vatandaşlar kaldırımlarda mahsur kaldı. Şebekenin tamiratı yapılana kadar kentin büyük bir bölümünde su kesintisi yaşandı.

Bir hafta sonra ikinci arıza

Cumhuriyet Caddesi'nde Erzurum'u susuz bırakan arızanın üzerinden yaklaşık bir hafta geçmeden ikinci problem dün yaşandı. Sabah saatlerinde içme suyu borularında yaşanan arıza sebebiyle kent genelinde yeniden su kesintisine gidildi. Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin suyu tamir edememesi sebebiyle gün boyu susuz kalan vatandaşlar çareyi çeşmelere akın etmede buldu. Ellerinde bidonlarla çeşmelere giden vatandaşlar, aynı bölgede bir hafta arayla iki kez arıza meydana gelmesine tepki gösterdi.Vatandaşlar 'Kalitesiz suya razı olmuştuk, şimdi su bulamıyoruz.2014 Türkiyesin de bir su şebekesini onaramayan veya onarmayı başaramayan bir belediye ile karşı karşıyayız umuyoruz yetkililer bu sese kulak verirler'dediler. 

 

İtfaiye takviyesi

Kent merkezinde yaşanan su sıkıntısı sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Erzincankapı esnafına su desteğinde bulundu. Esnaf, bölgeye gelen itfaiye aracından bidonlarla işyerlerine su taşıdılar.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli