G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KAYA`DAN ZEHİR DOLU İFADELER

KAYA`DAN ZEHİR DOLU İFADELER

KAYA`DAN ZEHİR DOLU İFADELER

KAYA`DAN ZEHİR DOLU İFADELER 

MHP İl Başkanı Kaya, Bahçeli`nin Fetullah Gülen hakkında açıklamalarını eleştiren AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç`a sert ifadelerle cevap verdi. Kaya, Kılıç`ın cemaatin sözcülüğüne ve savunuculuğuna soyunduğunu belirterek, "AK Parti İl Başkanı açıklamalarıyla haddini 

aşmıştır" dedi.

MHP İl Başkanı Zekai Kaya, MHP Lideri Devlet Bahçeli`nin Fetullah Gülen hakkında yaptığı açıklamaları eleştiren AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç`a sert ifadelerle cevap verdi. Kaya, "Cemaatin yayın organı gazete ve televizyonlarından her gün yükselen MHP aleyhtarı sesler ortadayken, yani grubun yeteri kadar sözcüsü ve şakşakçısı varken, AKP İl Başkanı Murat Kılıç `ın cemaatin sözcülüğüne ve savunuculuğuna soyunması, tarafımızdan durumdan vazife çıkarma gayretkeşliği olarak yorumlanmıştır "dedi.Devlet Bahçelinin söylediklerinin ortada olduğunu Murat Kılıç`ın iddia ettiği gibi Bahçeli`nin değerlendirmelerinin  MHP`liyi, ülkücüyü veya Türk milliyetçisini üzüp, derinden yaralamadığını da ifade eden Kılıç, "Bir dini cemaatten çok, iktidar partisine payanda olmuş, samimi bir AKP`liden daha bağnaz şekilde hükümeti savunur hale gelmiş, bunu da Fetullah Gülen Hocaefendi`nın adını kullanarak yapan sözde cemaat mensubu çıkarcıların ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren önemli bir seçim öncesinde muaşeret kaideleri ölçüsünde uyarılması, öyle iddia edildiği gibi tepki toplamamış, aksine ülkesinin, milletinin ve devletinin çıkarlarını her türlü menfaatin üstünde tutan vatanperver çevreler tarafından desteklenmiş ve alkışlanmıştır" diye konuştu.
Ortada bir insanı veya bir grubu ezecek, üzecek, küçük düşürecek ağırlıkta bir eleştiri veya değerlendirme olmadığının da altını çizen Kaya, "Kendilerini artık dini bir cemaatin ötesinde, ülke meselelerine müdahale eden bir siyasi topluluk gibi görenlerin, yapılacak eleştiri ve değerlendirmeleri de peşinen kabul ettikleri anlamı taşır. Cemaatin yayın organı gazete ve televizyonlarından her gün yükselen MHP aleyhtarı sesler ortadayken, yani grubun yeteri kadar sözcüsü ve şakşakçısı varken, AKP İl Başkanı Murat Kılıç `ın cemaatin sözcülüğüne ve savunuculuğuna soyunması, tarafımızdan durumdan vazife çıkarma gayreti olarak yorumlanmıştır.
AKP İl Başkanı Murat Kılıç, haddini aşan değerlendirmeler yapacağına, halkın beklediği bu sorulara cevap vermeli ve kendini kamu önünde temize çıkartmalıdır diyen Kaya, açıklamalarının son bölümünde şu ifadelere yer verdi;
İl Başkanı Murat Kılıç` ın son derece masumane diye nitelediğimiz "kardeşlerim" ifadesini aynen kabul ediyor, biz de değerli kardeşimizden, 2011 Oyunlar Koordinatörlüğü`ne acaba kaç trilyoncuk fatura kestiğini öğrenmek istiyoruz. 
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın muhatabı MHP İl Başkanı Zekai Kaya değil, benim partimin Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli` dir. AKP İl Başkanı Murat Kılıç `ın sahibi olduğu Kılıçoğlu pastaneleri, acaba Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için ülkemize gelen sınırlı sayıdaki sporcuya, ülkemizde kaldıkları 10-11 günlük süre içinde kaç bin adet kumanya vermiş ve karşılığında devletten ne kadar para tahsil etmiştir? Her bir kumanya paketi için astronomik sayılacak bir bedel talep eden Kılıçoğlu pastanelerinin hazırladığı paketlerinin içinde neler vardı? Bu kumanyalar için önceden bir maliyet hesabı çıkartılmış ve ilgili birimlerden onay alınmış mıydı? 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli