G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI  

Kentsel Dönüşüm Değerlendirme toplantısı için Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentteki mahalleleri gezdi. 

Dün sabah Erzurum'a gelen iki bakan, kentte kentsel dönüşüm projesi kapsamında incelemelerde bulunarak, birçok semt ve mahalleyi gezdi. Daha sonra Bakan Recep Akdağ, Bakan Bayraktar ile kol kola girerek, çocukluğunun geçtiği mahalleyi dolaştı.

 Çocukluğunda yaşadığı evi dışarıdan inceleyen Bakan Akdağ, kentsel dönüşüm kapsamında harabe durumdaki birçok yerin yıkılarak yenileneceğini belirtti. Gezi sırasında çocuklarla da sohbet etmeyi ihmal etmeyen Bakan Bayraktar, bazı çocuklara harçlık dağıttı. Gezi ve incelemelerin ardından Palandöken'de "Kentsel Dönüşüm Değerlendirme" toplantısı yapıldı. Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Bayraktar, Türkiye'de artık hep modern konutların yapılacağını belirtti. Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de belediyeler tarafından birçok yerin yıkılarak yerlerine modern konutların yaptırılacağına vurgu yapan Bakan Bayraktar, "Erzurum'da 13 mahalle ve semtte yenileme gerekiyor. 17 bin konut ihtiyacı var. Kentsel dönüşüm kapsamında şuana kadar 7 bin 500 konut yapıldı. Toplam da 23 bin konut olacak" dedi. Bakan Bayraktar, Türkiye'yi dayanıksız yapılardan arındırmaya mecbur olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak, bu bayramın huzur ve güven ortamında kutlanması mesajını verdi.
Palandöken'de düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Değerlendirme" toplantısına iki bakanın yanı sıra TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, alt belediye başkanları ile kamu, kurum kuruluş müdürleri katıldı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false