G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Kentsel Dönüşümde Hedef Yunus Emre Mahallesi

Kentsel Dönüşümde Hedef Yunus Emre Mahallesi

Kentsel Dönüşümde Hedef Yunus Emre Mahallesi

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HEDEF YUNUS EMRE MAHALLESİ 

Erzurum’da 15 yıl önce gece kondu önleme bölgesi ilan edilen Palandöken İlçesinde yıllar sonra Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Palandöken Mahallesinde Afet Riski eksenli Kentsel Dönüşüm için büyük bir adım atılırken, ikinci Kentsel Dönüşüm için ise Yunus Emre Mahallesi üç Küme evler ve çevresi için başlatıldı. 

Palandöken Mahallesinden başlatılacak olan Afet riski eksenli Kentsel Dönüşümü ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Palandöken Mahallemiz palandöken dağı eteklerinde yer alan bir mahallemiz. Bu mahallemiz dağdan gelen kar sularının bulunduğu dere yatağında ve çevresinde yer alıyor. Her bahar geldiğinde her yağmur yağdığında ve her deprem olduğunda adeta kâbus yaşıyoruz. Çünkü yaşana bilecek tüm olumsuzluklardan en fazla etkilenecek mahallemiz bu mahalle. Palandöken Belediyesi olarak Büyükşehir ile birlikte hazırladığımız çalışma programı kapsamanda öncelik olarak bu bölgemizde Afet riski eksenli Kentsel Dönüşümü başlatma kararı aldık. Mahallemizde ilk etapta riski yüksek dere yatağını kapsayacak olan 80 dönümlük bir alan belirledik. Bu alanda yapılan çalışmalar sonrası ikinci etabı olan 210 dönümlük alanda çalışmalarımız devam ettireceğiz.” Dedi.
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamın da ikinci Kentsel Dönüşüm için Yunus Emre Mahallesi üç küme evler ve çevresinde yapılacağını hatırlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Belediye Meclisimiz Mayıs ayındaki oturumunda aldığı karar doğrultusunda Yunus Emre Mahallesin de bulunan üç küme evler ve çevresinde yapılacak. Bu bölgemizde ciddi şekilde sağlıksız çarpık yapılaşma ve gece kondu var. Şehrimizi ziyaret ederek incelemelerde bulunan Sağlık Bakanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımızda bu iki bölgemizde gezerek gerekli bilgileri aldılar. Gezi sonrası görülen alan ile verilen bilgiler ışığında Palandöken Mahallesi ile Yunus Emre Mahallesi üç küme evler ve çevresinde Kentsel Dönüşüm yapılması kaçınılmaz oldu. Bizlerde yerel yönetimler olarak duruma hassasiyetle yaklaşarak bölgelerimizi Kentsel Dönüşüm alanları olarak ilan ettik. Çalışmalarımıza hızlı başlayarak hak sahipleriyle görüşmeler için düğmeye bastık. Her iki mahallemizde yapacağımız çalışmalarda dikkatli ve titiz olacağız” dedi.
Ekonomik anlam da küçük çaplı hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinlerinin gelir seviyesi düşük olduğunu söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Mahallemizin gelir seviyesinde biliyoruz geçim kaynağında. Sosyal ve ekonomi dengeleri sağlayarak yapacağımız Kentsel Dönüşüm çalışmalarımızda tek amacımız ve tek gayemiz kimsenin mağdur olmamasıdır. Tıpkı Harput Mahallesi (Telsizler)deki gibi halk ile istişare ederek, anlaşarak, mağdur etmeyerek, paralarını zamanda ödeyerek ve hoş görü içerisinde yapmak istiyoruz. Her iki mahallemizin insanları da bizlerin birer parçasıdır. Et tırnak gibiyiz ayrımız gayrımız yok. Yaşana bilecek dedikodulardan uzak uzlaşı içerisinde örnek olabilecek bir Kentsel Dönüşüm yapmak istiyoruz” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı