G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KILIÇTAR`A BAŞBAKAN`DAN SERT YANIT

KILIÇTAR`A BAŞBAKAN`DAN SERT YANIT

KILIÇTAR`A BAŞBAKAN`DAN SERT YANIT

KILIÇTAR`A BAŞBAKAN`DAN SERT YANIT 

Geçtiğimiz hafta sonu Erzurum?a geldiğinde gazetecilerin kar yağışyı konusunda sorusuna AK Partinin bereketsizliği diye yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu?na Başbakan Erdoğan?dan sert yanıt. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Sayın Kılıçdaroğlu sende zerre kadar ülkeseverlik varsa, vatanseverlik varsa kış oyunlarının açılışına gel. Kar var mı, yok mu gör`` dedi.
Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu`nda düzenlenen, ``Türkiye 2023`e yürüyor, Ankara AK Parti`de Buluşuyor`` programında yaptığı konuşmada, Erzurum`un 27 Ocak Perşembe günü kış oyunlarına hazırlandığını anımsatarak, ``Sayın Kılıçdaroğlu sende zerre kadar ülke severlik varsa, vatanseverlik varsa kış oyunlarının açılışına gel. Kar var mı, yok mu gör`` dedi.Erdoğan, ``Onlar laf üretiyor biz iş üretiyoruz. Hemen oradan vatandaşın birisi kalktı, `CHP`nin kaybolan o 1 trilyonu ne oldu Sayın Kılıçdaroğlu? Kaybedenleri açıklamadınız` diyor. Bunlar bu. Bunlar hazineyi doldurup ellerine verin, inanın hemen arkasından hazine boşalır. Çünkü geçmişleri böyle. Hep dolu aldılar arkadan boşalttılar. Onun için de benim milletim bunu iyi biliyor. İyi bildiği için de milletim hiçbir zaman bu CHP zihniyetine, bu ülkede tek başına iktidar yolunu açmadı`` diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, milli birlik, kardeşlik sürecinin adım adım hedefe ilerlediğini gördüklerini belirterek, dinsel milliyetçilik yapmayacaklarını ifade etti.
Bu ülkenin yüzde 99`unun Müslüman olduğunun söylendiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
``Bunu tabii neye göre ölçüyorlar, biçiyorlar bilemiyorum. Ama mezhebi olarak farklılıklar var. Sünnisi, Alevisi vesairesi... Ama ülkemizde az da olsa Musevisi, Hristiyanı var vesaire.. Hepsinin de inancı bizim güvencemiz altındadır. Ayırım asla yapamayız. Böyle bir hakkımız yok. Bu güvence altında biz bu ülkede bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Bu yola böyle gireceğiz. Hiçbir Sünni`nin Alevi`ye, Alevi`nin Sünniye tahakküm etmesi düşünülemez. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Biz bunu baştan beri savunduk ama birileri hedef saptırma gayreti içerisine girebilirler. Biz diyoruz ki `Bizim işimiz var. Emirolunduğu gibi dost doğru ol` diyoruz yola devam ediyoruz.``



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı