G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KİLLİAN YARALI SPORCUYU YALNIZ BIRAKMADI

KİLLİAN YARALI SPORCUYU YALNIZ BIRAKMADI

KİLLİAN YARALI SPORCUYU YALNIZ BIRAKMADI

KİLLİAN YARALI SPORCUYU YALNIZ BIRAKMADI 

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian, antrenman yaptığı sırada düşerek yaralanan Çek Cumhuriyeti sporcusu Vaclav Havlk`ı, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde (BEAH) Havlk`ı ziyaret eden gelen Killian`ı, hastane önünde Başhekim Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik karşıladı.
Killian, iki gün önce yarım silindir kuyu şeklindeki snowboard pistinde antrenman yaptığı sırada, havada takla atıp, zemine yakın mesafede döndüğü için kafasını yere çarpan Çek Cumhuriyeti sporcusu Havlk`ın sağlık durumuyla ilgili doktorundan bilgi aldı. FISU Başkanı Killian, Hastane Başhekemi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan`ın, tedavi gören sadece 1 yaralı sporcu bulunduğunu söylemesi üzerine, `Keşke sıfır olsaydı` dedi.Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Havlk`a geçmiş olsun dileklerini ileten Killian, ayrıca yaralı sporcuya verilmek üzere, hastane yetkililerine sporcu çantası takdim etti.
Killian, daha sonra hastanede muayene olmaya getirilen çocuklardan Muhammet Gürkay ve Anıl Berkay Tosun adlı kardeşlere FISU rozeti hediye etti.

UNİVERSİADE 2011 VE SAĞLIK HİZMETLERİ

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik de 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. Vançelik, şu ana kadar geçirdiği sakatlıklar sonucu yaralanan 5 sporcunun, BEAH`ta tedavi hizmetlerinden yararlandığını kaydetti.
Kış Oyunları süresince birçok sağlık çalışanının kentte görev yaptığını anımsatan Vançelik, şunları kaydetti: ?85 hekim ve 220 sağlık personelle organizasyonlarda görev alıyoruz. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımız bize çok yoğun destek verdi. 20 ilden 20 ambulans ve 60 kişilik sağlık ekibi ile 15 kişilik dağcılık kurtarma ekibimiz de sağlık hizmetleri bünyesinde görev almaktadır. Oyunların her bir alanında ayrıntılı sağlık tedbirlerimiz mevcuttur. En geniş kapsamlı hizmet grubumuz Oyunlar Köyü Polikliniğimizdir. Şu ana kadar 130`un üzerinde basit sağlık sorunlarıyla polikliniğe başvuran sporcuların tedavileri yapılmıştır.?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı