G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KIŞ OYUNLARI ORGANİZASYONUN RESMİ YAYINCISI TRT

KIŞ OYUNLARI ORGANİZASYONUN RESMİ YAYINCISI TRT

KIŞ OYUNLARI ORGANİZASYONUN RESMİ YAYINCISI TRT

KIŞ OYUNLARI ORGANİZASYONUN RESMİ YAYINCISI TRT

 2011 Kış Oyunları  organizasyonun resmi yayıncısı TRT, her hafta farklı bir tesisten Erzurum 2011`i canlı yayınla ekranlarına taşıyacak.

Erzurum`da düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNİVERSİADE) için inşa edilen tesisler, her hafta canlı yayınlarla TRT ekranlarına taşınacak.
Erzurum 2011 Kış Oyunları`na 105 gün kala, organizasyonun resmi yayıncısı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT, her hafta farklı bir tesisten Erzurum 2011`i canlı yayınla ekranlarına taşıyacak. TRT Haber Kanalında Erzurum`a Muhabir Ali Coşkun`a her hafta bağlanacak olan programın ilk bölümüne, 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Gençlik Spor İl Müdürü ve Tesisler Komite Başkanı Fatih Çintımar ile 2011 gönüllüleri konuk olarak katıldı. Kiremitlik tepede bulunan kayakla atlama kuleleri önünde gerçekleştirilen canlı yayında, 2011 için yapılan çalışmalar anlatıldı.

KORKMAZ: BÜYÜK ŞÖLENE 
HAZIRLANIYORUZ

Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz programda, son yapılan Uluslar arası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Denetleme Komitesi Toplantısı (CSU) ve Kafile Başkanları Toplantısı (HOD) hakkında geniş bilgi verdi. Korkmaz konuyla ilgili olarak, ``Toplantılarda 8. ilerleme raporumuzu sunduk. Geri dönüşümlerini çok güzel yaşadık. Ülkelerden ve FISU`dan çok olumlu dönüşler aldık. Tesislerle ilgili son durumu gördüler çok teşekkür ettiler`` dedi. Organizasyon için inşa edilen tesislerin son durumuyla ilgili bir değerlendirme yapan Bekir Korkmaz, ``Tesislerde son %3 lük dilimdeyiz. Şu ana kadar 2940 sporcu başvuru yaptı. FISU Dünya Üniversiteler Kış Oyunları tarihinde 2520 sporcu ile rekor Innsburg`taydı. Bu rekoru kırdık. Ülke katılımı olarak ise 54 ülkeye ulaştık. Bu da bir rekor`` dedi. 
Organizasyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çok büyük destek verdiğini hatırlatan Koordinatör Korkmaz, ``Her türlü altyapı, yeme, konaklama birçok alanda ihalelerimizi tamamladık bir kısmı devam ediyor. 
Gönüllülerimizle, direktör ve komite başkanlarımızla büyük bir şölene hazırlanıyoruz. Sıkıntımız yok. Sayın Başbakanımız ve Bakanımız her türlü sıkıntımızı çözmüş durumda. Biz artık Anadolu`nun Zirvesi Erzurum`a buyrun gelin diyoruz`` dedi.

ÇİNTIMAR: TESİSLER 
ÇOK HIZLI İNŞAA EDİLDİ

Programın konukları arasında yer alan Gençlik Spor İl Müdürü ve Tesisler Komite Başkanı Fatih Çintımar ise tesislerin inşası hakkında izleyicilere geniş bilgi verdi. Çintımar, "Tesislerimiz son derece hızlı bir şekilde inşa ediliyor. Belki de dünyada bu şekilde hızlı yapılan tesis yoktur. Bir yılda tüm tesislerimiz tamamlandı. Dağda telesiyejler, cafeler, misafirhaneler ve muhteşem atlama kuleleri inşa edildi. Cemal Gürsel Stadyumu yenilendi. 3 bin kişilik oyunlar köyünün tamamı 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Televizyonlardan hayal diye izlediğimiz tesislerde organizasyonları artık biz yapacağız`` dedi. Tesislerle birlikte Türkiye`nin kış sporlarında dereceye girecek sporcular yetiştirmeye başladığını vurgulayan Çintımar, ``3 ay öncesine kadar isimleri dahi bilinmeyen branşlarda şu an ülkemizi temsil eden tur atlayan hatta madalya alan sporcular yetişiyor. Bunlardan biri benim oğlum. Üç gün önce kayakla atlamada İtalya`da, Türk spor tarihinin ilk madalyasını aldı. Daha önce kayakla atlama için başka ülkeleri tercih eden sporcularımız artık kendi tesislerimizde çalışacak. Burada antrenman yapacaklar ve daha başarılı olacaklar" dedi.

HEDEF 2011 GÖNÜLLÜ

Erzurum 2011Kış Oyunları Genel Koordinatörlüğü`nde görevli gönüllüler adına programa konuk olan Yeşim Bingöl ise, organizasyonda rol alacak gönüllülerin eğitimi ile ilgili bilgiler verdi. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için gönüllü hedefinin 2011 olduğunu belirten Bingöl, "Gönüllülerimiz, hiç bir maddi beklenti olmaksızın çalışıyorlar. Şu ana kadar organizasyona 3700 gönüllü başvurusu yapıldı. Şu an genel ve özel eğitimleri tamamlanan sisteme kayıtlı 60 gönüllü yer alıyor. Koordinatörlüğümüzün hedef ise 2011 gönüllü. Organizasyonda görev almak isteyen arkadaşlarımız, www.erzurum2011.gov.tr adresine müracaatlarını yapabilirler" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli