G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Koltuğa Kazık Çaktılar

Koltuğa Kazık Çaktılar

Koltuğa Kazık Çaktılar

68 şehirde hiçbir varlık gösteremeyen CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonucunu başarısızlık olarak değerlendirmediğini belirterek istifa etmeyeceğini açıkladı.

73 şehirde varlık gösteremeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de istifaya yönelik en ufak bir sinyal gelmedi.

72 şehirde varlığının esamesi okunmayan BDP'den de, hezimete ilişkin henüz bir değerlendirme alınamadı. Dar siyaset anlayışı ile yönetilmeye çalışılan BDP'nin üç-beş ile sıkışıp kaldığı yönündeki eleştiriler, seçim sonuçlarıyla bir kez daha doğrulanmış oldu.

PENSİLVANYA YENİ SENARYOLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Seçimin bir diğer kaybedeni Pensilvanya'da da derin bir sessizlik hüküm sürüyor. Ankara kulislerinde, kaderini AK Parti hükümetinin düşürülmesine bağlayarak tarihi bir kumar oynayan Fethullah Gülen grubunun önümüzdeki süreçte yeni ihanet senaryolarını sahneye koymasının sürpriz olmayacağı konuşuluyor.

SP VE BBP TABANINDA RAHATSIZLIK

Mecliste grubu bulunan muhalefet partileri gibi meclis dışında bulunan ‘iddialı' muhalefet partilerinden de hiçbir istifa kararı duyulmaması dikkat çekiyor. Genel Başkan merkezli ideolojik marjinal partilerin dışında kitle partisi olma iddiasındaki SP ve BBP'nin seçimlerde bir varlık gösterememesi, uzun süredir başarıya muhtaç parti tabanlarında ciddi rahatsızlıklar meydana getirdi.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULLAR TOPLANABİLİR

Milletin dış merkezlerden yönetilen kirli muhalefet yöntemlerini silip süpürmesi ile sonuçlanan yerel seçimlerin ardından, seçimleri kaybeden partilerin yönetimlerinin tabandan gelen yenilenme taleplerine çok fazla direnemeyecekleri, önümüzdeki günlerde birçok partinin olağanüstü genel kurul toplantılarının gerçekleşebileceği belirtiliyor.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı