G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Korgeneral Zekai Aksakallı aşiret liderleri ile görüştü

15 Temmuz´un kaderini değiştiren Dadaş komutan Zekai Aksakallı, Cerablus´ta ÖSO komutanları ve aşiret liderleriyle bir araya geldi

Korgeneral Zekai Aksakallı aşiret liderleri ile görüştü

15 Temmuz darbe girişiminde emir astsubayı Ömer Halisdemir´e Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Semih Terzi´yi öldürmesi için emir veren Korgeneral Zekai Aksakallı dün Cerablus´ta aşiret liderleriyle bir araya geldi.

AŞİRET LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Aksakallı´nın yemekte buluştuğu aşiret liderlerine, bölgenin güvenliği için inisiyatif almaları konusunda tavsiyelerde bulunduğu ?Artık evlerinizden çıkın. IŞİD´e karşı mücadele edin? dediği öğrenildi. Türkiye´nin ÖSO üzerinden bölgede oluşturmayı planladığı güvenli bölge planında milis kuvvetlere de yer vereceği belirtildi.

ÖSO KOMUTANLARIYLA TAKTİK TOPLANTISI

Türk tankları ve zırhlı araçlar desteğinde Cerablus´u IŞİD´in direnişiyle karşılaşmadan ele geçiren ÖSO güçleri dün bordo bereli Korgeneral Zekai Aksakallı´nın ziyaretiyle moral buldu. Kucaklaştığı ÖSO´culara tatlı ikram eden Korgeneral Aksakallı Türkiye´nin destek verdiği komutanlarıyla taktik toplantısı yaptı.

2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de Cerablus´ta

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin, Özgür Suriye Ordusu´nun da katıldığı Suriye- Cerablus ve çevresini IŞİD´den temizlemesi, PYD´yi ise Fırat Nehri´nin doğusuna çekilmesi amacına yönelik başlattığı ?Fırat Kalkanı? adı verilen operasyonu, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel´in komuta ediyor. ÖSO´nun Cerablus´u IŞİD´ın elinden alması sonrası Korgeneral Metin Temel Cerablus´u ziyaret etti.

Habervaktim.com