G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Kutlu Doğum Haftası Kutlanmaya Başladı

Kutlu Doğum Haftası Kutlanmaya Başladı

Kutlu Doğum Haftası Kutlanmaya Başladı

14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programla başladı.

Bayburt İl Müftülüğü organizasyonunda gerçekleşen etkinliğe, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanı Mete Memiş İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, daire amirleri,Sivil toplum Kuruluşu temsilcileri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın seslendirilmesi ve Hafız Abdullah Şahin'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasında İl Müftüsü Kemalettin Aksoy; 14-20 Nisan tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yılki temasının "Din ve Samimiyet" olduğunu belirterek, "Türkiye'de 1 hafta boyunca Peygamberimiz anlatılmaya, onun sevgisi gönüllerde daha da yeşertilmeye çalışılacak. Bu yılın konusu din ve samimiyet. Çok güzel bir konu; Samimiyet, ihlas ve sadakat. Bunun tersi riya, gösteriş, desinler, yalan, münafıklık. Allah cümlemizi sadakat ve ihlas ile Allah ve resulüne bağlı olan kullarından eylesin" dedi.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini organize eden Bayburt İl Müftülüğü'nü tebrik ederek, Peygamber Efendimizin hayatının örnek alınmasına vurgu yapan başkan Memiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Hz. Peygamberimizin bizler için örnek olduğunu yüce Rabbimiz buyuruyor. O halde Hz. Peygamberi örnek almak için Allah'ın tanımladığı, vahyin inşa ettiği Hz. Muhammed'i tanımamız gerekiyor. Vahyin inşa ettiği Hz. Muhammed'i tanımazsak ondan ibret almamız söz konusu olamayacak. İnşallah bugün de Hz. Peygamberi tanımak adına bizler için önemli günler olur ve onu tanıma şerefine yetişiriz. Birde Kur'an'da Allah ve Melekleri Peygamberine "salat" eder buyuruyor. Bu salat kavramını da hocalarımızdan rica ediyorum; bizlere bunu çok iyi açıklasınlar. Salat, sadece "Allahümme salli ala Muhammed" olmadığını bilelim. Hz. Peygamberi doğrulamak, onun davası yanında olmak şeklindeki açıklamaları inşallah bizimle paylaşırlar. ve bu günlerin bizleri çağdaş "Sahabe" yapması yolunda; yani peygamberlerine misafirlik eden, Peygamberlerin evine misafir olan, Peygamberiyle yolda beraber yürüyen, Peygamberine soru soran kişiler olmamız hususunda inşallah önemli günler olduğunu düşünüyorum ve Hz. Peygamberi tanımak adına bugünlerin bizleri aydınlığa, ışığa ulaştırmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. O kutlu Peygamberin yolunda olma şerefine ulaşmak üzere hepinize saygılarımı, sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum."dedi.

Kutlu Doğum haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, sözlerine başlayan Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca; "Kutlu Doğum haftası programının Kuran - ı Kerim tilaveti olunca insanın aklınada Kuran-ı Kerim'in ilk emri oku geliyor. Allah-u teala Peyganberimize bilmiyor olmasına rağmen Kuran - ı Kerim'i öğretmiştir ve arkasından da Kuran-ı vahiy yoluyla indirmiştir. Kuran-ı Kerim konusunda ya öğrenen olmalıyız ya öğreten olmalıyız yada onu teşvik eden olmalıyız. Eğer ki dördüncüsünden olursak yani onu engelleyen olursak o bizim için helak olur. Ilk üçünden olursak bundan ahiret hayatında hayır vardır. Örneğin bir duvar ustası yıllarını vererek usta olur belki on yıl belki on beş yıl. Kuran-ı Kerim'i güzel okumakta aynen bunun gibidir. En az dört yıl beş yıl bunun üzerine talim ve terbiye gerekir. Allah-u teala insanı dünyaya göndermeyle başı boş bırakmamıştır.

Insan dünyaya geldiğinde ona bir rehber kılmıştır. Bu gün en son din olarakta İslam dinini göndermiş ve Kuran-ı Kerimi insanalara hayat kaynağı olarak göndermiştir. Maddi ve manevi hayatımıza yön vermek istiyorsak, dünyada ve ahirette huzur bulmak istiyorsak biz Kuran-ı Kerimi hem okumalı hemde mealini tatbik etmek zorundayız.

Ülke olarak toplum olarak okuma yönünde gayet iyi olduğumuz görülüyor. Günümüzün hastalıklarından bir taneside Kuran-ı Kerimin sadece dualarımızda kalmasıdır. Artık günlük hayatımıza inmesi gerekiyor. Afganistan Ruslar tarafından 1979 da işgal edilince bir gece yarısı Afgan bir ailenin kapısı çalınır ve iki Rus askeri gelir. Aile ödürüleceklerin sanarak bayağı bir korkarlar. Askerin biri Kuran-ı Kerim var mı? diye sorar. Askerler der ki bizler müslümanız şimdiye kadar hiç Kuran-ı Kerim görmedik getirinde bir görelim derler. Aile Kuran-ı Kerimi getirir Rus askerleri gözü yaşlı bir şekilde öper başının üzerine kor ve sonrada belki yakalanırız korkusuyla da evİ çabucak terk ederler.

Allaha şükürler olsun ki bizler bu imkansızlıklar içinde değiliz, Müftülüklerimiz, Kuran kurslarımız, sosyal kurumlarımız bu konuda gerçekten gayretliler. Elimizdeki imkanları değerlendirelim eğer ki; işgal dönemlerini bizde yaşadık Bayburt'a yaşadı Erzurum'da yaşadı Trabzon'da yaşadı o dönemlerde bizde Kuran-ı Kerimin değerini daha iyi anlardık dinimizin değerinin daha iyi anlardık benim önem verdiğim konulardan bir tanesi Kuran-ı Kerim mealini okumaktır. Salondaki arkadaşlarımıza sorsak kaç defa okumuşsunuzdur. İngiltere Başbakanı Tonny Blaire ülkesindeki müslümanları daha iyi anlayabilmek için Kuran-ı Kerim mealini üç kere okuduğunu açıklamıştır. Bizleri bir araya getiren Müftülüğümüze Belediye Başkanlığına Bayburt Gurup'a çok teşekkür ediyorum. nşallah bu haftayı çok güzel şekilde idrak ederiz."diyedek konuşmasını tamamladı.

Mehmet Öksüzer'in sunumuyla gerçekleşen programda sanatçı Adem Karaca'nın söylediği ilahiler, hafızlar tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü Kemalettin Aksoy'un yaptırdığı Hatim duası ile sona erdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katkı sunan Bayburt Grup A.Ş. Koordinatörü Hikmet Şentürk'e Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca tarafından plaket takdim edildi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı