G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Mahmut Övür: Sağ-Sol karışımı bir parti kuruluyor

Mahmut Övür: Sağ-Sol karışımı bir parti kuruluyor

Mahmut Övür: Sağ-Sol karışımı bir parti kuruluyor

Sabah yazarı Mahmut Övür bugünkü köşesindeABD merkezli yeni bir partinin kurulacağını yazdı. TAV ceo'sunun ABD'de kimlerle görüştüğünü yazan Övür, tüm baronların bu yeni oluşuma destek verdiğini partinin kuruluşunda Mustafa Sarıgül,Mansur Yavaş gibi isimlerin olduğu hatta "Dünyaca ünlü Yahudi Silah Lobisi'nden ve Goldman Sachs gibi çok uluslu bir yatırım bankasının desteğinden bile söz ediliyor." dedi.

İşte Mahmut Övür'ün o yazısı:

17 Aralık darbesi, çok farklı siyasi ve toplumsal kesimleri umutlandırmıştı. Ama o umut topu topu üç ay sürdü ve 30 Mart'ta hayal kırıklığıyla bitti. En büyük hayal kırıklığını ise hiç kuşkusuz Gülen Cemaati ve İstanbul sermayesi yaşadı.

"İSTANBUL SERMAYESİ BOŞ DURMADI"

Başaramamışlardı. Bu nedenle siyaset kulisleri bir süre sessizliğe gömüldü. Bu ne kadar sürer diye beklerken Amerika'dan aldığım ilginç bir kulis haberi, harekete geçtiklerini bildiriyordu.
Şaşırmadım çünkü hem İstanbul sermayesinin boş durmayacağını hem de cemaatin güç savaşından vazgeçmeyeceğini biliyordum. Hatta cemaate yakın bazı milletvekillerinin İzmir üzerinden bir hazırlık yaptıklarını duyuyordum.

AMERİKA'DA İŞ BİTİRİYORLAR

Ama İstanbul sermayesinin daha hızlı hareket edeceğini doğrusu hiç düşünmedim. Meğer iş Amerika'daki lobilerden destek alma noktasına kadar gelmiş... İşin öncülüğünü de ilginçtir siyasiler değil, işadamları yapıyor.

Önümüzdeki günlerde New York'ta La Guardia havaalanı ihalesi var. O havaalanına talip olan firmalardan biri de Türkiye'nin TAV'ı...

"SANİ ŞENER İHALE İÇİN DEĞİL SİYASET İÇİN ORADA"

TAV'ın CEO'su Sani Şener de oralarda. Daha çok da Washington kulislerinde görülüyor... Yanında da Cenk Küpeli adında genç bir işadamı var. İhale almak isteyen bir firma için bundan doğal ne olabilir denir ama kulislerde konuşulanlar ekonomik değil, siyasi ağırlıklı.

BU İSİMLERE DİKKAT

Görüştükleri arasında kimler yok ki... Birkaçını sayalım. Büyükelçiler James Holmes, James Jeffrey, Kongre üyeleri Gregory Meeks, Sheila Jackson Lee, Jim Kolbe, Jason Chaffetz, Ed Whitfield, eski Kongre Başkanı Denmis Hastert, ABD'nin yeni büyükelçisi olacak olan ve şu an Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü John Bass, Gregory Meeks (NY)...

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali kulislerde de bir şey konuşuluyorsa bilin ki doğruluk payı var. Er veya geç çıkar. Ne oluyor derseniz onu da söyleyelim.

MERKEZ SOLDA YENİ PARTİ

Yeni bir parti geliyor. Kulislere göre görüşmelerin nedeni bu.

SARIGÜLLER, YAVAŞLAR PARTİDE OLACAK

Yeni bir parti kurma işi bir CEO'ya mı kaldı diye düşünmedim desem yalan olur ama araştırınca gördüm ki, o CEO yalnız değil. Arkasında son üç ay boyunca, her gittiği yerde, herkesin duyacağı biçimde; "Bu iş bitti, hükümet gidiyor" diyen patronu Hamdi Akın var. Ama sadece o da değil, Akın'ın son dönemde en sık görüştüğü isim ise Hüsamettin Özkan. Ve tabii ki İstanbul'un baronları... Start İstanbul'da verilmiş... CHP ve MHP'den umudunu kesen İstanbul sermayesi, işadamı ve genç ağırlıklı merkezde yer alan bir parti planlıyor. Elbette siyasetçiler de olacak. Adı en çok geçenler arasında bilinen iki isim var; Mustafa Sarıgül ve Mansur Yavaş... Hatta onlarla görüşüldüğü bile söyleniyor.

Başka siyasilerin de adı geçiyor; Kemal Derviş, Meral Akşener, Abdurrahim Karslı, Yılmaz Büyükerşen, Celal Adan... Sağ-sol koalisyonu gibi bir şey...

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE HAZIRLANIYORLAR

Biri tecrübeli diğeri genç olan eşbaşkanlık sistemi uygulanacakmış...

İşi lobiye bağlamak istemezdim ama kulislerde Yahudi Silah Lobisi'nden ve Goldman Sachs gibi çok uluslu bir yatırım bankasının desteğinden bile söz ediliyor.

Şu sıralarda gündemlerinde cumhurbaşkanı seçimleri var. Özellikle CHP ile MHP'nin ortak aday çıkarmaları için uğraşılıyor. Seçimlerden sonra da kendi partilerini kuracaklar.
Yeni parti ihtiyacı olabilir de acaba isimler doğru mu?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli