G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MEHMET SEKMEN TAMAM GÖZLER İLÇELERDE

MEHMET SEKMEN TAMAM GÖZLER İLÇELERDE

MEHMET SEKMEN TAMAM GÖZLER İLÇELERDE

 

 

 

 

Seçim startı verildiği günden bu yana aday gösterilecek, gösterilmeyecek tartışmalarının odağında yer alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in adaylığıyla ilgili durumun belli olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´le yola devam kararı aldığı öğrenildi. Şimdi gözler Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyelerine çevrildi. 

ÖNCELİĞİ MEVCUTLARA VERDİ

Ak Parti´de 31 Mart seçimleri öncesi belediye başkan adayları netleşmeye başladı. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncelikle mevcut belediye başkanlarından devam edecekler ile muhalefetin elinde olan bazı illerdeki adaylarını belirledi. Adayların belli olduğu iller arasında İzmir, Antalya, Erzurum, Gaziantep, Konya, Gümüşhane, Artvin, Denizli, Çankırı yer alıyor. Erzurum´da mehmet Sekmen, Gaziantep´te Fatma Şahin, Antalya´da da Menderes Türel, Konya´da Uğur İbrahim Altay yeniden aday gösterilecek.

CUMARTESİ GÜNÜ ERZURUM AÇIKLANMAYABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezinde bazı Belediye Başkan Adaylarını açıklayacağı biliniyor. Edinilen bilgiye göre; AK Parti´nin Aralık ayının ortalarına kadar tüm Adaylarını açıklayacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncelikli olarak sıkıntılı illerde ve Büyükşehirlerde Adayların isimlerini erken açıklayacağı ara ara diğer il ve Byükşehir Belediye Başkan Adaylarını duyuracağı bilgilerine ulaşılırken Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Cumartesi günü açıklanacak iller ve Büyükşehirler arasında açıklanmazsa önümüzdeki günlerde duyurulacağı da gelen bilgiler arasında..  

GÖZLER AZİZİYE, PALANDÖKEN VE YAKUTİYE´DE

Erdoğan´ın, aralarında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Mehmet Sekmen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Mehmet Özhaseki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Mahmut Özgener´in de bulunduğu 30 ilde belediye başkan adaylarını resmi olarak açıklayacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´le yola devam kararı alırken Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut,Palandöken Belediy Başkanı Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´ın tekrar aday gösterilip gösterilmeyecekleri konusundaki belirsizlik ise devam ediyor.  

İLÇELERDE KİMLER ŞANSLI

Palandöken Belediye Başkanlığı için 19 Aday Adayı bulunuyor. AK Parti´nin Mevcut Başkan Orhan Bulutlar´la yola devam etmeyeceği bilgilerine ulaşılırken Aday Adayları arasında En şanslı isim olarak Bekir Korkmaz öne çıkıyor. Belediyecilik alanında hayatı başarılarla dolu Bekir Korkmaz, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi´nden mezun oldu. Maliye Bakanlığı, Başbakanlık ta çeşitli görevlerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan Kültür A.Ş., Ağaç A.Ş., İs-Park AŞ.´da yönetim kurulu başkanlıkları yaptı. Halk Ekmek, KİPTAŞ ?da daire başkan vekilliği yaptı. Korkmaz, ayrıca İstanbul Büyükşehir´de personel eğitim ve zabıta daire başkanlıkları görevlerinde de bulundu. 2011 Erzurum Kış Oyunları ve 2013 Mersin´de düzenlenen Akdeniz Oyunlaının Koordinatörlük görevlerini yapan Bekir Korkmaz´ın Palandöken Belediye Başkanlığı için ismi en şanslı Aday olarak öne çıkıyor. 

Yakutiye Belediyesi´nde de durum farklı değil. Ali Korkut ismine sıcak bakmayan Ak Parti, Aday Adayları arasında ince eleyip sıkı dokuyor. Yakutiyeli seçmenlerle yapılan tüm anket ve kamuoyu yoklamalarında sınıfta kalan Ali Korkut´un da muhtemelen değişecek Belediye Başkanları arasında olduğu gözüyle bakılıyor. Peki Kim Şanslı? 1999 yerel seçimlerinde MHP´den Yakutiye Belediye Başkanlığını kazanan ve 2002 yılında kurulan AK Parti´ye geçen ve AK Parti´nin İlk Belediye Başkanı olarak tarihe ismini yazdıran Ebubekir Üstün Gülakar´ın Yakutiye Belediye Başkanlığı için en şanslı isim olarak öne çıktığını görüyoruz. Yine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür A.Ş. Genel Müdürü Emre Yaylalı´nın da ismi şanslı görülüyor.

Aziziye´de ise; Mevcut başkan Muhammed Cevdet Orhan´ın bir dönem daha Aziziye´de Belediye Başkan Adayı olacağı gerek teşkilatlarda gerekse AK Parti Genel Merkezinden ulaşılan bilgiler arasında... 



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı