G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP Erzurum Listesi Netleşiyor

MHP Erzurum Listesi Netleşiyor

MHP Erzurum Listesi Netleşiyor

Aday adaylığı başvuruları geçtiğimiz gün sona eren Milliyetçi Hareket Partisi´nde Erzurum Milletvekili aday sıralamasına ilişkin ?tahmini liste? siyasi kulislerde dilden dile düştü.

OKTAY ÖZTÜRK´TEN ERZURUM´A MÜDAHALE

24. Dönem Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk´ün 7 Haziran Seçimlerinde Erzurum´dan değil Mersin´den Aday gösterilmesi MHP tabanında büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Oktay Öztürk Genel Merkezin bu müdahalesine öfkelenmiş ve Erzurum Listesinde kendisine yakın bir ismin olması için Genel Merkeze baskılar yaparak Seyfullah Hızarcı´yı Erzurum Listesine sokmayı başarmıştı. Bugün yine Oktay Öztürk´ün Genel Merkezde Seyfullah Hızarcı´yı MHP Erzurum Listelerinde ön sıralarda yer alması için büyük bir çaba içerisinde olduğu belirtiliyor. Genel Merkez ise Seyfullah Hızarcı´nın 1 Kasım Seçimlerinde Erzurum listelerde olmayacağını dillendiriyor.

ANATEPE ANKARA´YA ÇAĞRILDI

MHP Genel Merkezinde aralıksız çalışan muhabirimizden aldığımız bilgilere göre; Milliyetçi Hareket Partisi 1 Kasım´da yapılacak olan Erken Seçimlerde Erzurum Listesini hazırlamış bile. Önceki gün MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe´yi Ankara´ya çağıran Genel Merkez, Kamuoyu yoklaması ve anketler sonucu belirlemiş olduğu listeyi İl Başkanı Ahmet Anatepe´yle son kez kritik etmek için çağırdığı öğrenildi.

CEZMİ POLAT 2 NCİ SIRADA

İddia edilen sözkonusu listeye göre, sıralamada mevcut milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın´ın Listede birinci sıradaki yerini korurken, 7 Haziran seçimlerinde 2. Sıradan aday olan Ertürk Çimen´in Listelerde yer bulamadığı yerine Eski Erzurum Milletvekili Cezmi Polat´ın olacağı, yine ?tahmini liste?ye göre Zekai Kaya´nın üçüncü sıradan, Hümeyra Çanakcı´nın dördüncü sırada yer alacağı, 7 Haziran seçimlerinde altıncı sıra adayı olmasına rağmen çalışkanlığı ve teşkilatcılığıyla göz dolduran Gökhan Aslan´ın beşinci sıradan Ömer Durur´un ise 6. Sırada yer alacağı MHP Ankara Genel Merkezinden gelen bilgiler arasında.

MHPLİLER ŞİMDİ BU LİSTEYİ KONUŞUYOR

MHPliler şimdi bu listeyi konuşurken, MHP´nin aday sıralamasının bu şekilde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve son genel seçimlerde olduğu gibi sıralama konusunda tartışma yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu?



Anahtar Kelimeler: Erzurum Listesi Netleşiyor
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli