G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP`DEN AK PARTİYE AĞIR ELEŞTİRİLER

MHP`DEN AK PARTİYE AĞIR ELEŞTİRİLER

MHP`DEN AK PARTİYE AĞIR ELEŞTİRİLER

MHP`DEN AK PARTİYE AĞIR ELEŞTİRİLER

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen "Hayırlı bir gelecek için hayır" kampanyası çalışmaları kapsamında Erzurum`a gelen MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan`a ağır eleştirilerde bulundu. Parti binasında düzenlediği basın toplantısında kampanya ile ilgili bilgiler veren Şandır, Referanduma sunulan Anayasa değişiklik kanununu, milletin birliği ve ülkenin geleceği açısından bir yıkım projesi olarak değerlendirdi.
Şandır, Başbakan Erdoğan`ın siyasi bölücülük yaptığını ileri sürerek basın toplantısında kameralar aracılığıyla savcılara suç duyurusunda bulundu.AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan tarafından "Bireysel özgürlükleri arttırmak ve demokrasi standardını geliştirmek " amacı ile yapıldığı iddia edilen bu anayasa değişikliğinin,  aslında yine Başbakan`ın ifadesi ile "Kürt Açılımı"nın önünü açmak ve buna bir alt yapı hazırlamak için yapıldığını da belirten Şandır, "Başbakan bu hususu Kanal 24 Televizyonu Açık Görüş Pragramında 17 Nisan 2010 tarihinde açıkça ifade etmiştir. Başbakan`a göre anayasa değişikliği ile gerçekleştirilmek istenen; Kürt açılımının önünü açmak ve daha sonra yapılacak hukuki düzenlemelere Anayasa Mahkemesi`nin engel olmasına tedbir geliştirmektir.
Böyle olunca konuşulması ve tartışılması gereken husus, anayasa değişiklik teklifinin ne getirdiği değil Başbakan`ın başlattığı "Kürt Açılımı" nın içeriği ve amaçları olmalıdır" dedi.

"HALK 12 EYLÜL`DE PKK 
AÇILIMINI OYLAYACAKTIR"

Halkın 12 Eylül`de Anayasa Paketi`ni değil, PKK açılımını oylayacağını da ifade eden Şandır açıklamalarını şöyle sürdürdü; Halkımız, 12 Eylül`de sandıkta; AKP`nin başlattığı PKK açılımını oylayacaktır. AKP İktidarı`nın milleti ayrıştıran, alt-üst kimlik diye bölen siyasetini oylayacaktır.19 Ekim 2010 tarihinde Habur`da yaşanan ihaneti ve rezaleti oylayacaktır.Habur`da PKK teröristlerini aklayan mahkemenin ve hâkimin Anayasa mahkemesine taşınmak istenmesini oylayacaktır. AKP`yi, Başbakan`ı ve halkımız için zülme dönüşen AKP İktidarını oylayacaktır. PKK, 25 yıldan bu yana Türkiye`ye saldırmaktadır. 40 bin insanımızı katletmiştir.  Ancak, "Kürt Devleti"ni kuramamıştır. Bir Kürt Milleti yaratamamıştır. Milletimizi bölememiştir. Birbirine düşürememiştir. Başbakan Erdoğan, 12 Ağustos 2005 tarihinde Diyarbakır meydanında önce "Kürt Kimliği"ni tanıdığını söylemiştir. Sonra da bu kimliğin sorunlarını siyaset üreterek çözmek sözü vermiştir; PKK`ya " silahları bırakın masaya gelin" diye davetiye çıkarmıştır. 23 Temmuz 2009 tarihinde, Diyarbakır`da verdiği sözü de hatırlatarak bu sözün gereğince "Kürt Açılımı"nı başlattığını ilan etmiştir. 17 Nisan 2010 tarihinde  Anayasa değişikliğini kürt açılımının önünü açmak ve hukuki alt yapısını hazırlamak için yaptığını ifade etmiştir.
Başbakanın bu üç konuşması birlikte ele alınırsa; Anayasa Değişiklik Teklifinin maksadı ve misyonu ortaya çıkar.
Aslında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul il başkanı olarak bu görüşleri 18 Aralık 1991 tarihinde düzenlediği "Kürt Sorunu Raporu" ile ifade etmiştir.
Anayasa değişikliği, halkımızın demokrasi taleplerini karşılamak veya ülkemizin sorunlarını çözmek için değil öncelikle bölgemizde bir Kürt Devleti kurmak isteyen Küresel güçlerin küresel projelerini gerçekleştirmek için bir hukuk zeminini hazırlamak ve bir siyaset dili geliştirmek için yapılmaktadır.  
Birinci Dünya Savaşı sonrasında Sevr Barış antlaşması ile kurulmak istenen "Kürt Devleti"hayali, Milletimizin ateşle imtihan edildiği Milli Mücadele sonunda imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yırtılıp atılmıştır.
Bu gün, Sevr Barış Antlaşmasının sahipleri, geçen yüzyılda yarım kalan heveslerini ve hesaplarını, yeni bir yüzyılın ilk çeyreğinde gerçekleştirmek için önce silahlı taşeron olarak PKK`yı kullanılmışlar ancak başarılı olunamamıştır. 
Şimdi ise yeni bir metod olarak siyaseti ve bir siyasi taşeron olarak AKP`yi ve Başbakan`ın BOP`un Eşbaşkanı olmak hevesini kullanarak bu yarım kalmış projeyi gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar"

"VARSA SUÇ BUNLARIN YARGI TARAFINDAN ORTAYA 
ÇIKARILMASINI BİZ DE TALEP 
EDİYORUZ"

Basın toplantısının son bölümünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Şandır, YAŞ toplantısına değindi. YAŞ`nin kendi gelenekleri doğrultusunda karar vereceğini ifade eden Şandır, şöyle konuştu: 
"Siyaseten yorumlamak çok doğru değil. Üzerine anlam yükleyerek değerlendirmesini doğru bulmuyorum. YAŞ kendi gelenekleri doğrultusunda kararını verecektir. Siyasi iktidarın başlangıçtan buyana YAŞ kararlarına şart koşmuş olması bir çatışma olduğunu ifade eder. Bu Askeri Şurada`da bir çatışma olduğu ortadadır. Halbuki YAŞ ile hükümet birbirine karşıda sorumludur. Anayasal kuruluşlardır. Bu işi çatışarak değil olması gereken şekilde yapmaları lazım. Arzumuz budur. Ama basının dilinde birtakım faydasız anlamlara da çekerek sonuçlar süslenmektedir. Yargının kararlarına bir şey söylemiyoruz. Ama YAŞ toplantısının devam ettiği bir süreçte ataması söz konusu olan bir komutan hakkında işlem başlatılmasını makul görmüyoruz. Tabii hiçbir şekilde varsa suç bunların yargı tarafından ortaya çıkarılmasını biz de talep ediyoruz. Eğer yargı siyasallaşır gündem belirlerse bunu ülke adına hayırlı görmüyorum."
Mehmet Şandır, Doğu Anadolu Bölgesi`nde bulunan 7 ilde de "Hayırlı bir gelecek için hayır" kampanyalarına katılacağını söyledi. Şandır`ın toplantısına MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, MHP İl Başkanı Zekai Kaya, MHP eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz ve çok sayıda partili katıldı.



Anahtar Kelimeler: 0