G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MİLLİ EĞİTİM`DEN PROJE ATAĞI

MİLLİ EĞİTİM`DEN PROJE ATAĞI

MİLLİ EĞİTİM`DEN PROJE ATAĞI

MİLLİ EĞİTİM`DEN PROJE ATAĞI 

TUBİTAK tarafından organize edilen ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmalarına ilişkin toplantı Atatürk Üniversitesi Konukevi?nde yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ö.İrfan Küfrevioğlu, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Turan ve merkez ilçelerden ortaöğretim okul müdürleri katıldı.Toplantıda Erzurum başta olmak üzere, bölgedeki tüm illerin proje sayılarının artırılması noktasında yapılması gerekenler üzerine durulurken, toplantıda umut verici sonuçlar elde edildi. 2011 yılında Erzurum?un 69 projeyle katıldığı yarışmaya, yapılan konuşma ve değerlendirmeler neticesinde yalnızca merkez ilçeleri okul müdürlerince yapılan taahhüt, verilen hedeflerle bir önceki yılın 5 katı taahhüt gerçekleşti. Verilen hedef ve taahhütlerle hedeflenen proje sayısına ulaşılması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi. 
Bu tür toplantıların belirli periyotlarla yapılması kararı alınırken, proje yapacak öğretmenlere ise seminer verme konusunda fikir birliğinde bulunuldu. Toplantıda, projesi Türkiye derecesi yaptığı için Aziziye Eğitim Kurumları ile en çok proje ile katılmasından dolayı da Sosyal Bilimler Lisesi?ne plaket verildi. 
    Toplantıda proje tanıtımı, projenin daha yaygın hale getirilmesi ve işbirliği konularında İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö.İrfan Küfrevioğlu ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Çiftçi de birer konuşma yaptı.
Toplantı sonunda geçen yıl en çok proje yapan Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Savaş Atmaca ile Türkiye ikincisi Aziziye Koleji Müdürü Mustafa Gürhan?ü ödül ve plaket verildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli