G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MNG DURDURULDU

MNG DURDURULDU

MNG DURDURULDU

İhsan KUMRU-MNG'nin eski Terminal'in yerinde geçen yıl başlattığı inşaat mahkeme tarafından durduruldu. Davalılar ile müdahilin Bölge İdare Mahkemesi nezdinde yaptıkları itirazlar ise reddedildi.

MNG'nin eski Terminal'in yerinde geçen yıl başlattığı inşaat mahkeme tarafından durduruldu. Davalılar ile müdahilin Bölge İdare Mahkemesi nezdinde yaptıkları itirazlar ise reddedildi. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına basın açıklaması yapan Avukat Turan Çınar, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:MNG firması tarafından Erzurum Eski Terminal binasında yer alan 7 parsel sayılı taşınmazda bir gökdelen konut ve 8 parsel numaralı taşınmaz üzerinde ise bir AVM.bir cami, sosyal tesisler üç adet gökdelen konut inşaatı yapılması sebebiyle müvekkilimiz Tasfiye halinde SS.Divan evler Yapı Kooperatifi ile bir şahıs adına Erzurum 2. İdare Mahkemesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yakutiye Belediye Başkanlığı aleyhine açtığımız ve daha sonra MNG firmasının müdahil sıfatıyla davalı belediyeler yanında katıldığı davalarda mahkemece Yürütmenin Durdurulması Kararı verilmiş, davalılar ile müdahilin Bölge İdare Mahkemesi nezdinde yaptıkları itirazlar ise reddedilmiştir.

Mezkur taşınmazda önceki imar planlar ticari alan iken, daha sonra konut yapımını da içeren değişiklik iptali ile 7 parselde bir adet, 8 parselde ise üç adet olmak üzere toplam dört adet 25.er katlı gökdelenlerin (yani konutların) ruhsatlarının iptali davası olduğu, bu konutlardan başka ticari amaçla yapılan AVM, sosyal tesisler ve yıkılan caminin yerine yapılacak olan cami inşaatı gibi inşaatlar dava konusu dışında kaldığından ve bunların ruhsat iptali istenmediğinden ticari ve dini amaçlı bu inşaatların ruhsatlarının halen geçerli olduğu böylece konut dışında yapılacak tüm yapıların inşaatının devam edeceği açıktır.

Mahkemenin Yürütmeyi Durdurma Kararları, Kardelen Sitesinde 6 adet blok kapısına ayrı ayrı asılarak günlerce site sakinlerinin bilgisine sunulmuş iken bir takım kişilerin bilgi eksikliği sebebiyle köprü yapılacağı ya da satılmadığı için inşaatların durdurulduğu yönündeki dedikodularının önüne geçmek ve doğru bilgilendirmek amacıyla iş bu basın açıklaması, kamuoyuna saygı ile sunulur.



Read more: http://www.erzurumhaber25.com/mng-residance-durduruldu.html#ixzz31ZaxdXw1

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli