G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Muhammet Cevdet Orhan, ?Neden HAYIR dediğini bilmeyen bir Ana Muhalefet ile karşı karşıyayız?

Muhammet Cevdet Orhan, ?Neden HAYIR dediğini bilmeyen bir Ana Muhalefet ile karşı karşıyayız?

Haftaya Bakış Program Yapımcıları Ender Yüncü ve Cem Atmaca´yla bir araya gelen Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Referandum çalışmalarını anlattı.

 

 

Önceki gün Haftaya Bakış Program Yapımcıları Ender Yüncü ve Cem Atmaca´yla bir araya gelen Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Referandum çalışmalarını anlattı.

Referandumun çok önemli olduğunu belirten Muhammet Cevdet Orhan, "Bu referandum Türkiye´nin geleceği için, bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için yeni bir ufuk açma referandumu. İnşallah ülkenin daha hızlı kalkınması, gelecekte refahın daha da artması, ülkenin daha iyi yönetilmesi, her türlü ihtilallerden, sıkı yönetimlerden kurtulması, iki başlılığın önlenmesi için bu referandum gerçekleşiyor ve biz de sahadayız. Sahada çok olumlu neticeler görüyoruz. Her siyasi düşünceden arkadaşımızın bu referanduma destek verdiğini görmek de bizi onurlandırıyor" dedi.

Başkan Muhammet Cevdet Orhan, ?Neden HAYIR dediğini bilmeyen bir Ana Muhalefet ile karşı karşıyayız? dedi.

Daha önceki dönemlerde Cumhurbaşkanlarının hatalarından halkın etkilendiği, birçok krize yol açtığı o dönemlerden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu krizlerin önüne geçeceğini belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, "Darbelerden kurtulma adına gerçekten ülkemizi geleceğe taşımak adına genç kardeşlerimiz, evlatlarımız ve torunlarımız için daha yaşanılabilir bir ülke bırakma adına bu anayasayı değiştirmeliyiz" dedi.

Başkan Muhammet Cevdet Orhan, "Gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza güçlü bir Türkiye bırakmak arzusundayız. Güçlü bir irade ve güçlü yönetim için söz sahibi Türkiye olsun istiyoruz. Bütün bunlar için fırsat elimize geldi. Ülkemizin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi için millet olarak karar bizde. Sandıktan çıkacak ?´Evet´´ kararı ülkemizi daha ileriye götürecektir. Hepimizin bulunduğu çevreye tanıdığı herkese yeni anayasa değişikliğinin gerekliliğini anlatması şart´" 15 Yıldan bu yana Türkiye´de halkın iktidar olduğunu belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Gücünü sadece milletten alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ona güvenenleri asla mahcup etmediğini söyledi. Ülke olarak var olunan coğrafyanın dünyanın belki de en zor bölgesi olduğunu vurgulayan Muhammet Cevdet Orhan, Cumhurbaşkanı´nın asla kolayı seçmediğini, bütün zorlukları milletin duası ve desteğiyle aştığını ifade etti.

Yaptığımız karşılıklı söyleşide konuşan Başkan Muhammet Cevdet Orhan şu sözlere yer verdi. Türk milleti sadece dostunun değil, düşmanın da mert olanını ister. ?15 yıldır gördük ki bu milletin yine en büyük dostu kendisidir. Bu ülkede yıllar yılı darbeler yapıldı, genç yaşlı çoluk çocuk denmeden düşüncesi ve görüşü ne olursa olsun insanlarımız asıldı. İşkenceler gördük. Faili meçhul cinayetler hayatımızın bir parçası oldu. Seçilmiş başbakanımız asıldı, seçilmiş başbakanlarımıza post modern darbeler yapıldı. Ve belki de en acısı milleti sindirdiler. Aslında büyük bir hata yaptılar. Sindirdiklerini sandılar. Bütün bunlara tek bir güç dur diyebilirdi. O da milletin ta kendisi. Bu millet adaletsizliklere, baskılara, boyunduruklara gelmeyeceğini gösterdi ve kendi iktidarını tesis etti. Şimdi bütün dünya ayağa kalkmış tekrar bu millete nasıl dur deriz onun hesabını yapıyor. Ama artık çok geç. Çünkü Yiğit düştüğü yerden ayağa kalkmıştır bir kere? diye konuştu. 

Bu toprakların dünyada hiçbir milletin hayal bile edemeyeceği destanları yazan kahramanlarla dolu olduğunu söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, ?Neden hayır dediğini bilmeyen bir ana muhalefet ile karşı karşıyayız. En büyük argüman olarak diyor ki ?bunlar tek adamlık istiyor.´ Asında, tek başına iktidar olamayan bir parti liderinin gizlemeye çalıştığı hayalini söylüyor. Tek adamların da tek adamlık dönemlerinde ne olduğunu bu millet iyi biliyor. Ana muhalefet ve bütün dünyanın aslında bilmesi gereken tek bir şey var. Tek adam değil tek millet var. Milletin iktidarı var. 

Yeni sistemin hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli olacağına vurgu yapan Başkan Muhammet Cevdet Orhan, Şimdi 16 Nisan´da oylamak üzere sandığa gideceğimiz sistemde şahıslar değil, milletin bitmeyecek olan iktidarının tesisi var. Uyum değil kavga, birleştiren değil ayrıştıran mevcut sistemi tarihin tozlu sayfalarına kaldıracağız? şeklinde konuştu.



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı