G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MUSTAFA ILICALI, ULUSLARARASI KONGREDE 2026 KIŞ OLİMPİYATLARININ ÖNEMİNİ VURGULADI

MUSTAFA ILICALI, ULUSLARARASI KONGREDE 2026 KIŞ OLİMPİYATLARININ ÖNEMİNİ VURGULADI

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilcalı, Palandöken Kayak Merkezi´nde düzenlenen 1. Uluslararası Kış Ve Dağ Turizmi Kongresi´ne katıldı. Ilıcalı´nın 2026 Kış Olimpiyatlatına adaylıkla ilgili sunumu katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kış turizminin geliştirilmesi amacıyla yerli ve yabancı akademisyen, turizmci ve firma yöneticilerinin katılımıyla Erzurum Palandöken Kayak Merkezi´nde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kış Ve Dağ Turizmi Kongresinde turizmle ilgili önemli konulara vurgu yapıldı.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizm Koridorunun Geliştirilmesi Projesi"nin uluslararası tanıtım toplantısında  35 yıllık akademisyenlik birikimiyle yaptığı sunumda yabancılara verdiği bilgiler oldukça dikkat çekti. 22. Dönem Milletvekilliği döneminde de Erzurum için önemli bir çok proje içerisinde yer aldığını belirten Ilıcalı; ´´Sadece Milletvekilliğim süresince değil 35 yıl ulaştırma sektöründe olan bir profesör olarak 15 sene önce dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım öncülüğünde hocalarımızla birlikte elimizdeki bilgileri bir araya getirdik, projeleri yürüttük. Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile birlikte çalışmalar gelişerek ve büyüyerek son hız devam ediyor.? dedi.

Neden Aday Olmalıyız?

Erzurum ?un Erzincan ve Kars ile birlikte 2026 Kış Olimpiyatlarına Adaylığının önemine   vurgu yapan Ilıcalı,´ ?Şehrimiz ÜNIVERSIADE olsun EYOF olsun muhteşem organizasyonlara imza attı. Kritik bir dönemde EYOF´u tek bir sıkıntı yaşamadan muazzam bir katılımla gerçekleştirdik. Bu kadar büyük organizasyonlara imza atmış olmanın gururu ile, hem şehrimiz hem bölgemiz adına büyük faydalar sağlayan bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmak ekonomik, kültürel bir çok alanda da bölge halkına yarar sağlayacaktır. Uluslararası alanda Kış Olimpiyatları Adaylığı çerçevesinde şimdiden Erzurum´un adı geçmeye başladı.? diye belirtti.

?Sayın Cumhurbaşkanımızın Büyük Desteği Var?

Doğu Anadolu Kış Turizmiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ilıcalı ´´Doğu Anadolu Kış Turizmi için 6 Milyar dolarlık yatırım planından söz ediyoruz. Bu  yatırım, İstanbul´daki trafik sıkışıklığı maliyetinin neredeyse bir yıllık karşılığı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın da bu konuda bizlere çok büyük desteği var. Konu ile ilgili kendilerine bir rapor sunduk.Bu rapor sonrası  12 Nisan´daki konuşmalarında bu konuyu dile getirerek ?´Doğu´nun İncisi Erzurum´a Olimpiyatlar yakışmaz mı? ´´ cümleleriyle gerekli kurumlara talimat verdi. Erzurum´un ve bölgenin kalkınması için adaylık sürecinde gördüğümüz bu destek çok önemli´´ şeklinde konuştu.



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı