G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

NAİM KARATAŞ ERZURUM ESNAFINA SAHİP ÇIKTI

NAİM KARATAŞ ERZURUM ESNAFINA SAHİP ÇIKTI

NAİM KARATAŞ ERZURUM ESNAFINA SAHİP ÇIKTI

Geçtiğimiz Hafta Erzurum´un en çok takip edilen yorum programı Haftaya Bakış´ın dile getirdiği ve MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş´ın Erzurum esnafına sahip çıkması gerektiğini dile getirmiştik. Erzurum esnafı adına yapmış olduğumuz bu çağrımıza hassasiyet gösteren MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Tüm Ülkemizde ve şehrimizde KOSGEB tarafından işletmecilere 36 ay vadesiz 50 Bin TL verilen kredilerin kimlere verildiği husunda KOSGEB Erzurum Merkez Hizmet İl Müdürü Veysel Vural beyefendi´nin bu kredileri kimlere ne şartlarda verildiğini kamuoyunu bilgilendirmesi için yazılı bir açıklama yaptı

İŞTE MHP ERZURUM İL BAŞKANI NAİM KARATAŞ´IN O AÇIKLAMSI

MHP Erzurum il Başkanı naim Karataş KOBİ´lere verilecek 50 bin liralık faizsiz kredinin skandala dönüştüğünü kaydederek, ?Başvuran her 100 firmadan 6´sına kredi onayı çıktı.

AK PARTİ, ESNAFA KREDİ VERMEK İÇİN DEĞİL VERMEMEK İÇİN ÇABALIYOR

Ekonomi Bakanlığı tarafından KOBİ´lere KOSGEB üzerinden ilk 12 ayı ödemesiz gerisi üçer aylık taksitler halinde geri ödemeli olarak verileceği duyurulan 50.000 TL faizsiz kredinin müracaatlarının esnafı ve muhasebecileri çileden çıkardığını kaydeden Ağbaba, ?KOSGEB sisteminin sürekli kilitlenmesi, başvuru yapmak isteyenlerin sisteme girememesi,gece geç saatlerde bilgisayardan giriş yapılabilmesi, sadece 3 gün süren başvurular nedeniyle KOSGEB binalarının önünde uzun kuyruklar oluşması, AKP Hükümetinin bu krediyi vermek için değil vermemek için çabaladığının göstergesidir.? dedi.

KAMERA KARŞISINDA BAŞKA, UYGULAMADA BAŞKA

Karataş, ?Bu kadar bürokratik engele rağmen Malatya´da Bin 925 esnafın başvuru yapabildiğini, başvuranlar arasından 117 sine destek çıktığını belirterek, Anadolu´nun pek çok kentinden bu manzaralarla karşılaşmak mümkün. İl kotaları nedeniyle Erzurum´da 90, Van´da 120, Bayburt´ta 16 firma kredi onayı alabildi. Madem hazinede paranız yok, madem kasanız boş neden insanların hayalleriyle oynuyorsunuz? Neden on binlerce esnafı, personellerini, muhasebecilerini günlerdir oyalıyorsunuz? Müjde verirken kamera karşısına geçenler, şimdi saklanacak yer arıyorlar. Kamera karşısında başka konuşup, uygulamada başka davranıyorlar? ifadelerini kullandı.

244 BİN BAŞVURUDAN 15 BİNİ KABUL EDİLDİ

Kredisi onaylanan esnafın da çilesinin devam ettiğini kaydeden MHP Erzurum il Başkanı Naim Karataş; ?Türkiye genelinde başvuru yapan 244 bin 890 işletmeden yalnızca yüzde 6´lık dilime giren 15 bin kişinin kredisi onaylanırken, bu 15 bin esnafın da sevinçleri çok kısa sürdü. İşletme sahiplerinin büyük bir kısmına bankalar ?finansal yönden uygunluğunuz yok´ gerekçesiyle kapıdan geri çevirdi. Yüz binlerce esnafın kredi için başvuru yapması, binlercesinin başvuru yapmak isteyip de yapamaması, başvuru yapanların arasından çok azına kredi verilmesi, kredi alacakları açıklananların bankaların gazabına uğraması kamuoyunda,´ hazinede paranın olmadığı, hükümetin krizi geçiştirmek için pansuman yöntemler uyguladığı, bu amaçla adına ?müjde´ diyerek toplumun tüm kesimlerinin kandırılmaya devam ettiği yorumlarına sebep olmaktadır. Başvurularda hangi kriterler dikkate alınmıştır?Kredisi onaylananlar ile onaylanmayanlar arasındaki fark nedir? On binlerce esnafın kafasına takılan sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır.Ayrıca esnafların büyük talebinden hareketle, KOSGEB´e ayrılan ödenek artırılarak daha fazla esnafın kredi desteği alması sağlanmalıdır ? dedi.

ŞUANDA İKTİDARDA OLAN HÜKÜMETİN ÇIKARMIŞ OLDUĞU ESNAFLAR İÇİN CAN SUYU OLAN KREDİ KOSGEB KANALIYLA TÜRKİYE GENELİNDE VERMİŞ OLDUĞU FAİZSİZ BİR YIL ÖDEMESİZ 36 AY EŞİT TAKSİTLERLE ÖDEMESİ OLAN KREDİDEN TÜRKİYE GENELİNDE 16 BİN ESNAFIN FAYDALANACAĞI SÖYLEDİ ERZURUMA DÜŞEN ESNAF SAYISI SANIRIM PARMAKLA SAYILIR BU KISITLI OLANAKTAN ERZURUMDAKİ KAÇ TANE ESNAFIN FAYDALANDIĞINI VE BEKLENTİNİN ALTINDA ERZURUM ESNAFININ FAYDALANAN ESNAF ARKADŞLARIMIZINDA İKTİDAR YANDAŞI OLANLAR BU KREDİDEN FAYDALANMIŞTIR HERHANGİ BİR SİYASİ GÖRÜŞÜ OLMAYAN ÇOK ZOR ŞARTLARDA ERZURUMDA ESNAFLIK YAPMAYA ÇALIŞAN -35 -40 DERECE SOĞUĞUNU ÇEKEN ÇİLEKEŞ ERZURUM ESNAFININ SEZONUMUZUN KISITLI OLMASI MALUM 6 AY KIŞIMIZ 6 YAZIMIZ OLAN BİR İLİMİZ BİZ İSTERDİKKİ MEVCUT İKTİDARDAN DOĞUDAKİ YELPAZENİN GENİŞLETİLMESİNİ BU ESNAF KARDEŞLERİMİZİN BU KIŞ ZOR ŞARTLARINI FERAH İÇERİSİNDE ELEKTRİK DOĞALGAZ SU PARASINI VEREMEYEN VERGİSİNİ İŞÇİSİNİN MAAŞINI KENDİ BAĞKURUN´U ÇOK ZOR ŞARTLARDAN ÖDEMEYE ÇALIŞIYOR SORMAK İSTERİZ KOSGEB ERZURUM MERKEZ HİZMET İL MÜDÜRÜ VEYSEL VURAL BEYEFENDİYE KİMLERE VERİLMİŞTİR BU KREDİ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMESİNİ İSTERİZ.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli