G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Naim Karataş Talat Göğebakan´ın İstifası üzerine Konuştu

Naim Karataş Talat Göğebakan´ın İstifası üzerine Konuştu

Naim Karataş Talat Göğebakan´ın İstifası üzerine Konuştu

 

 

Kıymetli Basın Mensuplar, Değerli Hemşerilerim ve Muhterem Dava Arkadaşlarım.

Öncelikle cümlenizi saygılarımla selamlarım.

Milliyetçi Hareket Partisi olağan ilçe kongreleri sürecinde bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Merkez Yakutiye ve Palandöken kongrelerine bütün dava arkadaşlarımı ve hemşehrilerimizi davet ediyor, İktidar hedefi üzere hasretle kucaklaşmaya, özlenen birlikteliğimizi sergilemeye davet ediyorum.

Diğer taraftan bizleri derinden üzen bir yanlış anlaşılma sonucu kamuoyuna yansıyan bir hususuda huzurlarınızda değerlendirmek istiyorum. Ülkücü Harekete yıllarca hizmet eden, gerek Ülkü Ocaklarının gerekse MHP ´nin adli davalarında ve yine sosyal, kültürel ve ekonomik destekleri ile sıyasal yaşamında katkı sağlayon Erzurum Barosu Başkanımız, geçmişte MHP il başkanı ve milletvekili adayımız Avukat Talat Göğebakan´ın Yakutiye ilçemizden delege olamayışına yönelik serzenişi ve MHP´den istifası bizleri ziyadesi ile üzmüştür. Özellikle sanal ve yerel medyada dillendirilmesi, bazı kendini bilmez dava adamlığından uzak şahsiyetlerin menfii yorumlamasına, bazı fitne odaklarının ise fırsatçılığına dönüştürülmeye çalışılmaktadır.

Şu kamuoyu tarafından iyi bilinmelidir ki; Sayın Talat Göğebakan bu şehrin ve Ülkücü hareketin bir değeridir. Onun yüreğide bu fırsatçılara değil ülkücü harekete emanettir. Delege yapılmayışı sadece Erzurum Baro Başkanlığının tarafsızlık ilkesi düşünülerek parti delegeliğinin resmiyet kazanması ile bütün kesimlerin, düşüncelerin, zihniyetlerin baro başkanı olması dikkate alınarak bu iyniyetten hareketle yazılmamıştır.

Resmiyette de olmaması gerekliliği farz edilmiştir.

Yoksa Sayın Talat Göğebakan hizmetleri ile, Erzurum ve ülke sevdası ile bizim için bir kıymeti harbiyedir. Kadir şinas bir değerdir. Ne bu değerleri çiğnetiriz nede bu değerler üzerinden kokuşmuş fitne odaklarının, muhalefet guruhun şahsi menfaat ve çıkarlarına kullanmalarına müsade ederiz. Ülkücü Hareketin yıkılmaz kalesi MHP´nin artık düştüğünü zannedip, gemisinin battığını düşünüp, kaleyi terkedenler, iç ve dış kuşatılmasına çanak tutup battığını zannettikleri gemiyi terkedenlerin Milliyetçi Hareket Partisi ve Değerleri adına hiçbir hakkı´da, hukuku´da, haddi de kalmamıştır.

Bizler Muhterem Genel Başkanımızın yanında, en yakınında bu düşmeyen kaleyi bunlara karşı düşürmemeye çalışacak ve süreci ahlaksızca, korkakça sorgulayanlar karşısında da ilelebet Allah´ın izni ile varolacağız.

Bu dilek ve temennilerle Ülkemizin düşmeyen son kalesi ve onun sarsılmayan komutanı geleceğimizin Devlet Başkanı Genel Başkanımızın etrafında bir olmaya, diri olmaya ve iri olmaya davet ediyorum.

Saygılarımla

Naim KARATAŞ Erzurum MHP İl Başkanı



  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı