G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

NECMETTİN ARBAKAN VEFAT ETTİ

NECMETTİN ARBAKAN VEFAT ETTİ

NECMETTİN ARBAKAN VEFAT ETTİ

NECMETTİN ARBAKAN VEFAT ETTİ  

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın ölüm haberi, uzun yıllar aynı partide görev yapan partili arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Bazı partililer gözyaşlarına hakim olamadı.

 

SP Erzurum İl Teşkilat binasında toplanan partililer Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın ölüm haberlerini televizyondan izledi. Büyük üzüntü yaşayan partililer, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. SP Erzurum İl Başkanı Sedat Laloğlu, Erbakan`ın sadece parti genel başkanı olmadığını tüm İslam aleminin saygı duyduğu bir kişi olduğunu belirtti.
Laloğlu, çok sayıda partili ile birlikte cenaze merasimine katılmak üzere otobüslerle hareket edeceklerini söyledi.

HAS PARTİDE?DE 
HÜZÜN HAKİMDİ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan`ın ölüm haberi uzun yıllar aynı partide görev yapan ve daha sonra HAS Parti`ye geçen arkadaşlarını üzüntüye boğdu.
Has Parti İl Teşkilatı`nda dün yapılacak basın toplantısı için toplanan partililer, Necmettin Erbakan`ın ölüm haberi üzerine adeta yıkıldıklarını söyledi. Uzun yıllar Erbakan Hoca ile aynı partide SP Genel Başkan Yardımcısı olarak, görev yapan daha sonra da Has Parti saflarına geçen Lütfü Esengün, üzüntülerinin büyük olduğunu belirtti. Esengün, "Erbakan Hocamızın Cenab-ı Hakk`ın rahmetine kavuştuğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik. Acı haberin şoku içerisindeyiz. 40 yıldan beri bize önderlik eden bize yol gösteren, bize çok şey öğreten bütün milletimize, bütün İslam alemine çok büyük hayırlı hizmetler yapmış olan muhterem hocamızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Cenab-ı Hak rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bütün İslam aleminin başı sağ olsun. Bize düşen vazife Erbakan hocamızın bize öğrettiği, bize gösterdiği yolda yürümek, bize öğrettiğini hayata geçirmek, onun koyduğu prensiplerden inşallah ayrılmadan hakkın hakimiyeti için
Türkiye`de ve bütün dünyada hakkın hakim olması için doğrunun güzelin iyiliğin hakim olması için yeni bir dünya kurulması için elimizden geldiği kadar çalışmaktır" dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli