G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

NEVRUZ KUTLAMASI İLGİNÇ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

NEVRUZ KUTLAMASI İLGİNÇ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

NEVRUZ KUTLAMASI İLGİNÇ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

NEVRUZ KUTLAMASI İLGİNÇ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Emniyet, 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği `çok gizli` genelgede terör örgütünün eylem planlarını detaylarıyla anlattı. Buna göre örgüt, bu yıl özellikle Diyarbakır ve Hakkâri`de eylemlerini tırmandıracak. Bu çerçevede Genel Müdürlük, çevre illerden Diyarbakır`a 350 Çevik Kuvvet ile yasadışı grupları dağıtmada kullanılan 4 adet toma tipi araç sevk etti. Özel Harekât timlerinin kullanması amacıyla da 4 şort land tipi araç gönderdi. Ayrıca şehirde yaşanabilecek silahlı ve bombalı saldırılara karşı 25 kriminal uzman görevlendirildi. Bu arada Hakkâri`ye 300, Şırnak`a 200, Iğdır`a ise 150 Çevik Kuvvet kaydırıldı.
"Ortamı gerin, halk sokağa insin"

Genelgeye göre Abdullah Öcalan, 2 Şubat 2011`de avukatlarıyla yaptığı görüşmede, mart ayından itibaren ortamın gerileceği, öz savunmalarıyla halkın Mısır`daki olayları örnek alıp sokaklara inmesi gerektiğini bildirdi. Öcalan`ın bu talimatı doğrultusunda PKK yandaşları özellikle metropollerde sokak gösterileri, molotofkokteylli saldırı, araç kundaklama gibi eylemler planlıyor. Rapora göre PKK`nın uzantısı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) ve Öz Savunma Birlikleri`ne metro istasyonları, su kanalları, asker ve polis araçlarına saldırı düzenlemeleri yönünde talimat verildi. Çok gizli kriptoda şu uyarılar yer aldı: "DHKP-C sivil itaatsizlik eylemlerinde PKK`ya destek verecek. Teröristler, silah temini ve eylem arayışı içinde. Örgütün, Mısır Konsolosluğu ve temsilcilikleri önünde gösteri yapabileceği yönünde duyumlar alındı. Bölücü terör örgütü mensupları, ülkenin huzur ve güvenliğine yönelik önümüzdeki günlerde `örgütlendirilemeyen mahallemiz ve ilimiz kalmasın` sloganı doğrultusunda çeşitli eylemler planlıyor." Eylemlerin, molotofkokteyli atma, araç yakma ve kundaklama, trafiği kapatma, pankart asma, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti binalarına zarar verme, güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunma, silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirme şeklinde olabileceği raporda yer alıyor.

Öte yandan, dün Karayazı`da Nevruz kutlaması yapan BDP`liler bugünde Erzurum merkez ve bazı ilçelerde Nuvruz`u kutlayacaklar. Öte yandan, kutlamaların huzur içerisinde yapılması için polis ve jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı ilçelere takviye polis gönderildi.

ERZURUM`DA KUTLAMA

BDP Palandöken İlçe Teşkilatı, valilik izni ile eski Mal Meydanı`nda Nevruz`u kutlaması yaptı. Erzurum İl Başkanı Rıza Güler ve partililerin konuşmalarının ardından yerel bir grup Kürtçe konser verdi. Daha sonra meydanın ortasında Nevruz ateşi il ve ilçe yönetimi tarafından yakıldı. Nevruz kutlamalarına katılanlar yakılan ateşin üzerinden atladıktan sonra müzik eşliğinde halay çekti.
Eski mal meydanında güvenlik önlemi almak için bulunan çevik kuvvet polisleri, Nevruz alanında yetişkinler ile halay çekip, ateş üzerinden atlarken, çocuklarla da futbol maçı yaptı. Bazı sivil ve çevik kuvvet polisleri ise futbol oynamak yerine Nevruz alanındaki minik çocukları sevip onlara balon hediye etti. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı