G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Öğrencilere belediyecilik dersi

Öğrencilere belediyecilik dersi

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kendisinin de ortaokulu okuduğu Sabancı İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencilerini belediyede ağırladı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Sabancı İlköğretim Okulu öğrencilerini ağırladı. Belediye Meclis Salonu´nda bir araya geldiği öğrencilerle sohbet eden Başkan Orhan, ilçesini tanıtarak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Aziziye´nin Erzurum´un batısında yer alan ve adını kahramanlık destanlarından alan bir ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Orhan, bu güzel ilçeye hizmet etmenin kendisi için büyük onur ve gurur vesilesi olduğunu belirtti. Kendisinin de ortaokulu Sabancı´da okuduğunu hatırlatan Başkan Orhan, bu nedenle Sabancı İlköğretim Okulu öğrencilerini belediyede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
Tüm yaşam alanlarındaki düzenlemelerin belediyecilik faaliyetleri arasında yer aldığını belirten Başkan Orhan, ?Belediye olarak, sizlerin yaşam alanlarını güzelleştirmek, yolları, kaldırımları, park, bahçe, oyun grupları, sosyal donatı alanları gibi birçok çalışmayı yapmakla mükellefiz. İnsanların evleriyle sosyal donat alanları arasındaki tüm düzenlemeleri ve çalışmaları belediye yaptığı gibi, cadde ve sokakların temizliği ile çevre düzenlemesi de belediyelerin görevidir.? dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SORUMLULUK İSTER
Belediye başkanlığının sorumluluk isteyen zor bir görev olduğuna işaret eden Başkan Orhan, bir öğrencinin ?belediye başkanı olmaktan mutlu musunuz?? sorusuna, ?Ben mutluyum, çünkü isteyerek ve bilerek bu göreve talip oldum. Mutluyum, çünkü kendi doğduğum ve büyüdüğüm yöreye ve o yöre halkına hizmet etme şansına sahip oldum. Ne kadar çok çalışırsanız ve çaba sarfederseniz ilçenizin o kadar çok hizmet etmiş olursunuz. Bundan dolayı mutluyum. İlçeme yeni bir güzellik ve yeni bir hizmet getirdiğim zaman büyük keyif alıyorum.? diye konuştu.

MİNİKLERE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖNERİLERİ
?İleride belediye başkanı olmak istersek bize neler önerirsiniz? şeklinde bir soru yönelten öğrenciye Başkan Orhan, ?Belediye Başkanlığı sorumluluğu büyük olan bir görev olduğu için, öncelikle çok iyi bir meslek seçmenizi öneriyorum. Çünkü belediye başkanlığının bir mesleği yok. Seçimle işbaşına gelindiği için herkes belediye başkanı olabilir. Belediye başkanı vatandaşla kuracağınız iletişim sayesinde alacağınız oylarla gerçekleşebilmektedir. Bir kere belediye başkanı olabilmeniz için çevrenize karşı çok duyarlı olmanız gerekmektedir. Etrafınızdaki insanlara sürekli yardımcı olmaya çalışın. Çünkü belediye başkanlığı aynı zamanda problem çözme sanatıdır. Öncelikli olarak sizler bu dönemlerde ve bundan sonraki süreçte, lisede, üniversitede çok başarılı bir eğitim hayatı geçirerek, hayalinizdeki mesleğe ulaşmak için çok çalışın. Ondan sonraki süreçte zaten isterseniz, nasipte de varsa hayat sizi belediye başkanlığı koltuğuna oturtur.? diye cevap verdi.
Başkan Orhan, öğrencileri belediyenin kültür yayınları serisi arasından çıkan eserlerden hediye ederek uğurladı.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false