G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
Erzurum?da il genelinde ilköğretim ve lise dereceli okullarda okuyan 184 bin öğrenci yaz tatiline girdi.

 Polis Amca İlköğretim Okulu?nda düzenlenen karne dağıtım töreni renkli görüntülere sahne oldu. 4 ? B sınıfında düzenlenen karne töreninde Ömer Faruk Kara takdirname ve karnesini öğretmeninin elini öperek aldı.
Türkiye genelinde 15 milyon, Erzurum?da ise 184 bin 298 öğrenci, 2010 - 2011 eğitim - öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte karne sevinci yaşadı. Eğitim ve öğretimin sona ermesiyle, 3 aylık yaz tatili paydos ziliyle başladı. Karnelerini alan öğrenciler, evlerinin yolunu tutarken, karnesinde zayıfı olan bazı öğrencilerle ilgili olarak uzmanlar uyarılarda bulundu.
Yaz tatilinin bazı öğrenciler için mutluluğun, bazıları için ise üzüntünün başlangıcı olacağını bildiren uzmanlar, veli ve öğrencilere uyarılarda bulundu.Yaz tatilinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, çocukların dinlenme ve oyunun yanı sıra kültürel ve sosyal aktivitelere de ağırlık vermeleri gerektiğini söyledi. Velilere de uyarılarda bulunan uzmanlar, ?Çocukların karnesindeki kırıklara bir de kalplerinin kırılması eklenmemeli. Eğer veli öğrencisini iyi takip etmemiş, öğretmenleri ve okulu ile diyalog halinde olmamışsa, başarısızlıkta büyük payı var demektir. Bunun için veliler çocuklarının başarısız karnelerine mantıklı bir tavırla yaklaşmalı, karne yüzünden çocuğu ile arasındaki ilişkinin zarar görmesine izin vermemeli. Çocuk şartsız sevmeli ve bunu çocuğuna hissettirmelidir? diye konuştu.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı