G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

OKTAY ÇİMOĞLU KÖPRÜLERİ YIKTI

OKTAY ÇİMOĞLU KÖPRÜLERİ YIKTI

Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneğinin genel kurulunda, Antalya Erzurum Dadaşlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birleşme kararı çıktı

 

 

Antalya´nın en eski ve önde gelen derneklerinden Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneğinin genel kurulunda, Antalya Erzurum Dadaşlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birleşme kararı çıktı.

Kalabalık bir katılımla gerçekleşen genel kurulda önemli kararlar alan üyeler, yeni yönetim kurulunu da seçti. Birleşme sonrası, Altındağ mahallesinde bulunan yeni dernek binasında faaliyet gösterecek her iki derneğin de birleşmesi, Erzurumlular tarafından alkışlarla kararlaştırıldı. Selami Polat, Tahsin Çelik ve Metin Taş´ın divan heyetine seçilmesi sonrası gündem maddelerini okuyan divan başkanı Selami Polat, Deneğin onursal Başkanı Hakan Topçu´ya söz verdi. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Hakan Topçu, Erzurumlular olarak Antalya´nın en kalabalık hemşeri derneklerinden olduklarını ve dayanışma içinde her alanda etkili olmaları gerektiğini belirtti.

YÖNETİM GÖZ DOLDURDU

Yapılan seçimlerde; Yönetim kurulu başkanlığına Oktay Çimoğlu ile Tahsin Çelik, Orhan Akarsu, Serdar Çimoğlu, Vahdettin Güneş, Gürcan Gözümoğlu, Selçuk Çimoğlu, Sebahattin Karakuş, Vahdettin Çelebi, İdris Uzun, Murat Polat ve Recai Elitaş yönetim kurulu üyeliklerine tek liste olarak seçildiler. Denetim Kurulu üyeliklerine ise; Yusuf Çiçek, Türker Elitaş, Enver Kezik görevlendirildi.

Antalya´nın 5 ilçesi dâhil Alanya´dan Kaş´a kadar birçok bürokrat ve iş adamının bulunduğu Erzurumluların biri birleriyle olan dayanışmaları kamuoyunda takdir edilmekte. Erzurumlular Derneği bu güne kadar başta cirit organizasyonları ve Cumhuriyet meydanında konuşlanan Erzurum tanıtım tırı olmak üzere birçok faaliyetleri ile gündeme gelmişti.

Dernek yönetiminin elinde bulunan nüfus verilerine göre, Kepez´de 9.000, Konya altın´da 8.000, Murat paşa´da 7.000 olmak üzere diğer ilçelerle beraber 50.000 üzeri Erzurumlunun Antalya´da ikamet ettiği biliniyor.

ŞİMDİLİK 2.500 ÜYE

Seçimler sonrası, hazır bulunanlara hitap eden yeni yönetim kurulu başkanı Oktay Çimoğlu, 2.500 olan üye sayılarını arttıracaklarını ve bu güne kadar gelenek haline gelmiş faaliyetlere devam edeceklerini belirterek, ? öncelikle bir dernek binası satın almak üzere harekete geçmek istiyoruz. Düğün salonu işletmeciliği gibi derneklerimize gelir getirecek işletmeler kurmak için çalışacağız, 12 Mart Erzurum´un kurtuluş gününü görkemli bir şekilde kutlayacağız? dedi. Toplu sünnet şölenleri yapacaklarından bahseden Çimoğlu, ? her zaman hemşerilerimizin yanında olacağız, özellikle Ramazan iftarları ve yardım paketleriyle, sosyal sorumluluklarımızı yerine getireceğiz? şeklindeki cümleleriyle sözlerini tamamladı.

Haber; Cengiz Savaşeri 



  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı