G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Oltu Ülkü Ocakları´ndan Uygur Türkleri´ne destek

Oltu Ülkü Ocakları´ndan Uygur Türkleri´ne destek

Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Oltu İlçe Başkanlığı, Çin´de zulüm gören Uygur Türklerine destek amacıyla Hükümet Meydanında bir eylem düzenledi.

Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Oltu İlçe Başkanlığı, Çin´de zulüm gören Uygur Türklerine destek amacıyla Hükümet Meydanında bir eylem düzenledi. 

Çin zulmünü kınayan pankart ve dövizlerle Meydana gelen Ülkü Ocaklarından gençler, meydana kurdukları yer sofrasında dualar eşliğinde iftarlarını açtı.

Ülkü Ocaklarından bir grup genç, Çin´de oruç tutmalarına bile izin verilmeyen ve sebepsiz yere tutuklanarak büyük cezalara çarptırılan Doğu Türkistanlılar´a destek amacıyla menüsü ekmek ve sudan oluşan bir iftar eylemi gerçekleştirdiler.

Oltu Hükümet Meydanında kurdukları yer sofrasında ekmek ve su ile iftarlarını açtıklarını belirten Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Oltu İlçe Başkanı Hakan Serdar Er, "Çin´in yaptığı bu insanlık dışı katliamlara bir dikkat çekmek amacıyla bu küçük çaplı eylemi gerçekleştirdik. O zulüm altında oruç tutmaya çalışan tüm kardeşlerimizin bir nebze olsun seslerine kulak vermek adına bizlerde burada iftarımızı ekmek ve su ile açtık. Gün, tüm dünyanın ve ülkemizin biran önce Doğu Türkistan´a sahip çıkma günüdür. Zalim Çin´i tüm nefretimizle kınıyoruz" dedi.

Mübarek Ramazan ayında bile Çin zulmünün biran olsun durmadığına atıfta bulunan Hakan Serdar Er, çocukların işkence gördüğü, hamile kadınların öldürüldüğü bu vahşete tüm insanlığın tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

"Doğu Türkistan´da oruç tutan Müslüman kardeşlerimiz aç bırakılıyor, oruçlarını su ve bir parça ekmekle açmak zorunda kalıyorlar" diyen Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Oltu İlçe Başkanı Hakan Serdar Er, Doğu Türkistan´da yaşananlara halkın dikkatini dikkat çekmek ve bir farkındalık oluşturmak için bu eylemi yaptıklarını kaydetti.

Daha sonra ezanın okunmasının ardından Hükümet Meydanına kurdukları yer sofrasında yavan ekmek ve su ile orucunu açan gençler, herkesi duyarlı olmaya çağırdılar.  



ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

MAHMET UÇAR ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli