G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Önce teşhis, sonra tedavi?

Önce teşhis, sonra tedavi?

AK Parti Yakutiye Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Uçar, seçimleri kazanması halinde 31 Mart´tan sonraki yol haritasını işte böyle çizdi:

Yerel seçimlere günler kala heyecanın tavan yaptığı Erzurum´da, AK Parti Yakutiye Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar Yenigün Gazetesine verdiği özel röpörtajda çok önemli açıklamalarda bulundu. Sorunların profesyonelce tespit edileceğini belirten Uçar, yönetim anlayışının kesinlikle ?katılımcı? olacağının altını çizdi. 

AK Parti Yakutiye Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Uçar, yerel seçimler öncesi YENİGÜN gazetesine verdiği açıklamada seçimleri kazanması halinde yapacaklarından bahsetti. Özellikle çok farklı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğini belirten Uçar ?İnşallah göreve geldiğimde öncelikle ilçemizin röntgenini çekeceğiz. Teknik anlamda neler yapılması gerektiği konusunda ciddi çalışmalar yürütüp, projelere halkımızla birlikte karar vereceğiz? dedi.

İşte AK Partili Uçar´la Yenigün Gazetesi Yayın Müdürü Mehmet Musa Çakır´ın yaptığı o söyleşi:

Keyifli okumalar? 

-Mahmut uçar kimdir? Kendinizden kısaca bahseder misiniz? 

1977 yılında Erzurum´un merkeze bağlı Soğucak, eski adıyla Soğukçermik köyünde doğdum. İlkokulu Soğucak köyünde, orta ve lise tahsilini Erzurum İmam Hatip Lisesi´nde tamamladım. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra 4-5 yıllık hekimlik yaptım ve meslek hayatımın yüzde 60-70´i profesyonel yöneticilikle geçti. Ardından yaklaşık 8 yıl Erzurum ve Yalova illerindeki sağlık kurumlarında çeşitli kademelerde yöneticilik görevinde bulundum. Daha sonra Sağlık Bakanlığı Kuzey Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevini 2 yıl süre ile yürüttüm. 2015-2017 yılları arasında Erzurum Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yaptım. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü görevindeyken 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yakutiye ilçemizden belediye başkanı adaylığı için görevimden ayrıldım. Nasipse İnşallah 31 Mart´ta halkımız teveccüh ederse halkımıza hizmet etmeye devam edeceğim. 

-Koltuğa oturduktan sonra ilk icraatınız ne olacak? 

Biz ilk önce Yakutiye sınırındaki mahalle köylerimizin röntgenini çekmek istiyoruz. Yani her yerde heyetimle birlikte, mühendislerle, teknik ekibimle, işlerinde uzman kişilerle birlikte gerek köylerde gerek mahallerde toplantılar düzenleyeceğiz. Ne yapabiliriz konusunu vatandaşlarla birlikte masaya yatıracağız. Her gittiğimiz yerde saatlerce sürecek olan toplantılar yapacağız. Sorunları yerinde görüp, yerinde tespit edeceğiz. Gittiğimiz yerde cami, okul, tarla sulama sorunu her ne olursa olsun bütün bunları yerinde görüp değerlendirip vatandaşlarla koordineli bir şekilde ele alacağız. Plan projeleri birlikte yürüteceğiz. Her yerin stratejik planını oluşturacağız. 

-Bize Yakutiye tarifi yapabilir misiniz?

Yakutiye bölgesi tarihi misyonu olan bir bölgedir. 4 bin yıllık geçmişe dönmek zorundasınız. Daha da öteye gitmek gerekiyor. Yakutiye Erzurum´un özüdür. Kale içi denilen bölgemiz binlerce yıllık serüveni yaşatıyor. En son 1071´de Sultan Alparslan´ın Anadolu´ya girmesiyle 1072´de Ebul Kasımı görevlendirerek ilk Türk beyliğini Erzurum´da kurduruyor. Saltuklu Beyliği. Bugün bulunduğumuz tarihi yapılar Saltuklular´dan günümüze aktarılmıştır. Yakutiye bugün nazlı bir ceylan, nazlı bir gelin, bıyıkları yeni terlemiş bir delikanlı, savaşçı ve bir Alperendir. Yakutiye bizim gözbebeğimizdir. Yakutiye´nin ne demek olduğunu tarihi misyonunu teslim ederek biliyoruz. Ve inşallah değerini de bileceğiz. 

-Yakutiye bölgesi metruk binaların ve gecekonduların yoğun olduğu bir ilçe? Bu konuda bir yol haritanız var mı? 

Biz öncelikle belirttiğimiz gibi bütün bu konularımızı teknik anlamda donanımlı kişilerle ve vatandaşlarla ortak akıl yürüterek masaya yatıracağız. Mimarlar Odası ile üniversitemizle, mühendislerimizle, sivil toplum örgütleriyle ve gazetecilerimizle birlikte konuşacağız. Yani çoğulcu demokrasiyi bizler Yakutiye´de oluşturmak istiyoruz. Teknik açıdan sorunları bilmemiz için mazbatamızı alıp, sorunlara ciddiyetle yaklaşmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ile de oturup, ?orası sizin, burası bizim? demeden, ortaklaşa şehrimizi güzelleştirmeliyiz. İlla binalar yapmak veya yıkmak değildir bu, yeşil alanlar -işte millet bahçeleri- Ali Korkut Beyin başlatmış olduğu Hacı Cuma ve Üç Kümbetler gibi projeleri bizler de inceleyeceğiz ve çok büyük değişiklikler düşünmüyoruz. Çünkü onlar da bir emek verip hazırlamışlar. Belki küçük revizyonlarla tekrardan bir de teknik ekipler tarafından inceleyerek, -zaten benim haddime değil o projelerin iyi olup olmadığına karar vermek- işin teknik ekipleri tarafından değerlendirilip biran önce şehrin merkezini imar edeceğiz. 

- Tarihi dokuların korunması ve gün yüzüne çıkarılması noktasında ne planlıyorsunuz?

Eğer turist geldiğinde sadece dağa gitmesin istiyorsak, onların şehir merkezinde vakit geçireceği dokuları iyi tespit edip hizmete sunmamız gerekir. Bizim bir kere turistin 7-8 saat vakit geçireceği alanlar oluşturmalıyız. Tarihi yarımada, arena oluşturmamız gerekir. Yaya platformu oluşturarak, el sanatlarının, kıraathanelerin, yemek kültürünün yansıtılacağı alanlar oluşturmalıyız. Gelip beş dakikada fotoğraf çekilip gittikleri alanlar olmayacak. Açık hava müzesi şeklinde bir oluşumu kazandıracağız. 

-Diğer belediyelerle, özellikle de Büyükşehir Belediyesi ile ilişkiniz ne şekilde olacak 

Vakit kaybına yol açacak bu tür davranışlar içinde olmayacağız. Ben kişilik olarak hayatım boyunca olumlu ve ılımlı insan oldum. Ben iş odaklı bir insanım. Profesyonel anlamda bir iş ortaklığı varsa işimi konuşurum. İş yapmaya odaklanırım. Yakutiye Belediyesi olarak bütün kurumlarla, Çat Belediyesi ile Hınıs Belediyesi ile Oltu, Narman fark etmez, şehrimiz için atılacak bütün güzel adımlarda koordine olacağız. İyi geçinmemiz lazım. Kişisel kavga ya da egolar olamaz. Tabi ki bizler hizmet sunarken Büyükşehir´in daire başkanı gibi, şube müdürü gibi çalışmayacağız. Biz de müstakil bir belediyeyiz. Biz doğru bildiğimizle onları ikna edeceğiz, onlar doğru bildikleriyle bizleri ikna edecek. Veya ortak bir noktada buluşup şehrimiz için çalışacağız. Devasa planları yalnız yapmanız mümkün değil. Dolaysıyla kişisel hırslarımıza kurban edecek bir noktada değiliz.

-Hareketli nüfusu tutmak için proje var mı? 

Kendi halkınızın, yerel dinamiklerinizin de Yakutiye bölgesinde rahatlıkla vakit geçirmesi gerekiyor. Yıldızkentten, Dadaşkent´ten, Aziziye bölgesinden kalkıp gelen vatandaşların güzel vakit geçirebilmesi için projeler oluşturacağız. Yapacaklarımız sadece turistler için olmayacak. Diğer bölgelerimizin sosyal imkanlarını bizler Yakutiye´mizde sunacağız. Bu anlamda Yakutiye bölgesinin potansiyeli daha önemli noktadadır. Yakutiye´ye gelmek vatandaşlarımız için ödüllendirme şeklinde olacaktır. AVM olarak şehrimizde yeterince imkân var. Bizler o anlamda çarşılarımızı geliştireceğiz. Tarihi çarşılarımızı yaşanılır kılacağız. Yerel esnafı potansiyel olarak güçlendireceğiz. 

-AK Parti adayı olarak, yarın seçilirseniz siyaset ve yönetim anlayışınız nasıl şekillenecek? 

Biz bürokrasiden gelen insanlarız. Yıllarca devlet adına çalıştık. Yine devlet adına çalışacağız. Siyaset yaptığımız, gönül birliği içinde olduğumuz taraf bellidir. Ak Parti kimliğiyle devletimize hizmet vereceğiz. Hizmette hiçbir ırk, siyasi görüş, cinsiyet ve taassup gütmeden hizmetlerimizi sunacağız. Vatandaşlarımız AK Parti´yi biliyorlar. Bu anlamda hizmet aşkımız her şeyden önce gelecektir. 

-Sporla aranız nasıl? Yakutiyespor´a desteğiniz olacak mı? 

Ben sporun içinde olan bir insanım. Amatörde futbol oynadım. Vakit buldukça halı sahada top oynarım. Kaldı ki bir sağlıkçı olarak sağlıklı yaşam kültürünü bas bas bağıran bir insanım. Halkın sporla iç içe olması için emek veren bir insanım. Dolaysıyla sadece futbol değil, sportif aktivitelerin de önünü açacağız. Sağlık Müdürlüğü´nde yaptığımız çalışmalarımızı daha da güzel imkânlarla Yakutiye´mize kazandıracağız. 

-Ali Korkut ?hazır belediye bırakıyorum? dedi, bu konuda ne düşünüyorsunuz ve Hacı

Cuma bölgesinde süren çalışmalar dâhilinde TOKİ ile yürütülen proje devam edecek mi? 

Belediyelerimiz çok güzel işler yapmışlar. Ve devam eden, devam edecek olan çok proje var. Hiç başlanılmamış olan projeler de var ki; Hacı Cuma bunlardan birisi. Bizler tasarruflarımızı hiç edecek konumda değiliz. Dolayısıyla projeleri teknik olarak inceleme fırsatım olmadı. Ben teknik eleman değilim. Konuya vakıf kişilerle, kurumlarla bakıp, revizyon gerekiyorsa yaparız, yoksa projeleri sürdüreceğiz. Ama temel olarak projelerimizi devam ettireceğiz inşallah? AK Parti belediyeleri ayağını yorganına göre uzatmış, belli tasarrufları, planları, projeleri, yapmış belediyelerdir. Teknik anlamda belediye başkanı olduğumuzda Ali Bey´in söylemiş olduğu durumu yerinde göreceğiz. Devletin mekanizmaları ve AK Parti yönetimi belli anlamda incelemeler yapıyor zaten. Dolayısıyla ben bu söyleme inanıyorum. Ayakları yere basan, borcu olmayan bir belediye olduğunu biliyoruz. Tabi geldiğimizde daha yakından göreceğiz bunu? 

Teşekkür ediyoruz?

Bu fırsatı verdiğiniz ben teşekkür ediyorum.



Anahtar Kelimeler: Önce teşhis sonra tedavi
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli