G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ÖNCEDEN BAŞVURU YAPANLAR SON KEZ SINAVA GİRDİ

ÖNCEDEN BAŞVURU YAPANLAR SON KEZ SINAVA GİRDİ

ÖNCEDEN BAŞVURU YAPANLAR SON KEZ SINAVA GİRDİ

ÖNCEDEN BAŞVURU YAPANLAR SON KEZ SINAVA GİRDİ
İlkokul mezunlarının ehliyet alma imkanları, 5 Temmuz 2011 tarihi itibariyle tarih oldu. İlkokul mezunları, artık ehliyet sahibi olmayacak, sınıf değiştiremeyecek.

 Erzurum Özel Tema Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Dumlu, ilkokul mezunu olanların, ehliyet alma imkanlarının artık kalmadığını söyledi. Dumlu, bu durumda binlerce kişinin ehliyet alamayacağına dikkati çekerek, ?Bu sürenin en az 3 ile 4 yıl daha uzatılması gerekir.? dedi.
İlkokul mezunları, 5 Temmuz 2011 tarihi itibariyle artık ehliyet alamayacak. Özel sürücü kursları, sürenin tekrar uzatılmasını ya da uygulamadan tamamen vazgeçilmesi gerektiği görüşünü savunurken, Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Dumlu da, aynı doğrultuda görüş belirtti. Uygulamanın yeniden ertelenmesi ya da tamamen kaldırılması gerektiğini vurgulayan Dumlu, ?1996 yılında yapılan yasa değişikliğiyle ilkokul mezunlarının ehliyet almasının önü kesildi.Bu uygulama daha sonra 2000 yılına kadar ertelendi. İtirazların artmasıyla birlikte ikinci bir erteleme ile 31 Aralık 2004 tarihine kadar ilkokul mezunlarının ehliyet alabileceği bakanlık tarafından sürücü kurslarına bildirildi. İkinci erteleme süresinin dolduğu 2004 yılında uygulama hayata geçti. Ehliyet almak isteyen ilkokul mezunlarının, komşu ülkelerden yüksek fiyatlarla ehliyet almaya çalışmaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tekrar 5 Temmuz 2006 tarihinde ehliyet almak için ilkokul mezunu olmanın yeterli olduğu kanısına vararak, uygulamayı 5 yıllığına yeniden ertelendi. Bakanlığın verdiği 5 yıllık süre 30 Haziran 2011`de sona erdi. İlkokul mezunları ve ilkokul mezunu olarak daha önce ehliyet alan, ancak ehliyetini yükseltmek isteyenler değişikliğin mağduru olacak.? diye konuştu.

Erzurum?da uygulamayı duyduğu için gelip ehliyet almak için başvuruda bulunanların olmasına rağmen halen uygulamadan habersiz olan binlerce kişinin bulunduğunu ifade eden Alparslan Dumlu, uygulamanın tekrar uzatılmasını istediklerini kaydetti.

Dumlu, ?İlkokul mezunu olup da, uygulamadan haberi olmayan çok insan var. Uygulamanın en az 3 ile 4 yıl daha uzatılmasından fayda var. Yoksa çok sayıda ilkokul mezunu mağdur olacak.? şeklinde konuştu.

Öte yandan daha ehliyet alabilmek için daha önceden başvuru yapmış olan adaylar ise, geçtiğimiz hafta sonunda son kez sınava alınmış olundu. Alparslan Dumlu, bundan sonraki dönemlerde ilkokul mezunlarının ehliyet alma başvurularının kabul edilmeyeceğine vurgu yaparak, bununla birlikte ilkokul mezunu olduğu halde ehliyet sahibi olan ancak sınıf değiştirmek isteyenlerin de, söz konusu uygulamanın kapsamına alındığını sözlerine ekledi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı