G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Onur Ödülü Alan Habam Sınıfı'nın Güdük Necmisi Gözyaşlarına Hakim Olmadı

Onur Ödülü Alan Habam Sınıfı'nın Güdük Necmisi Gözyaşlarına Hakim Olmadı

Onur Ödülü Alan Habam Sınıfı'nın Güdük Necmisi Gözyaşlarına Hakim Olmadı

Erzurum'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali açılış töreninde Yavuz TurgulŞener ŞenHalit Akçatepe ve Ertem Eğilmezgibi Türk Sinemasının önemli isimlerine Onur Ödülü verildi. Ödülünü almak için sahneye çıkan Hababam Sınıfı'nın 'Güdük Necmisi' Halit Akçatepe, gözyaşlarını hakim olamadı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali açılış törenine Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dadaş Film Festivali Komite Başkanı Nil Gürpınar, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yeşilçam oyuncularından Halit AkçatepeEngin Çağlar, Şefik Döğen,Salih Kalyon, Hababam Sınıfı oyuncuları, Seksenler dizisi oyuncuları, yönetmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken konuşmalarla devam etti. Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren NilGürpınar, 9.Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek bu yıl festivalin temasının komedi olduğu ve herkesin keyfili bir zaman geçireceğini söyledi.

Festival vesilesiyle Türk Sinemasının önemli isimlerini Erzurum'da görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Festivalin Türk sinemasının endüstrileşmesine sağladığı katkıyla saygıya layık olduğunu söyledi. 10.Dadaş Film Festivali'ni daha büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirten Büyükşehir Belediye BaşkanıMehmet Sekmen, Nil Gürpınar'dan Dadaş Film Festivali'ni canlandırmasını istedi. Sekmen, "Festivalin 10. yılını çok daha büyük coşkuyla katılımla kutlayacağız. Hatta festivale 6 ay öncesinden bir komite oluşturup Nil Hanım'ın sırtındaki bu yükü azaltacağız. Bugüne kadar bize yön veren sanatçılarımızı kutluyorum. Kültür ve sanat milletin olmazsa olmazıdır. Kültür, sanatla beslenmedikçe umduğumuzu bulamayız." dedi.

Konuşmaların ardından Seksenler dizisi ile Hababam Sınıfı oyuncularına plaket verildi ve festival kapsamında Türk Sinemasına önemli katkılarda bulunan Yavuz TurgulŞener ŞenErtem Eğilmez ve Halit Akçatepe'yeOnur Ödülü verildi. Ödülünü almak için sahneye çıkan Halit Akçatepe'yi salondakiler ayakta alkışlayınca duygulanan ve gözyaşlarını tutamayan Akçatepe," Ağlıyorum. Konuşamayacağım. Hababam Sınıfı sizi selamlıyorum" dedi. Sahneye gelen Hababam Sınıfı oyuncuları, Halit Akçatepe'yi omuzlarına alarak 'Bastır Hababam' sloganı attılar



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli