G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

OVİT YOLU AÇILDI

OVİT YOLU AÇILDI

OVİT YOLU AÇILDI

OVİT YOLU AÇILDI 

Yaklaşık beş ay kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olan yol karayollarının yoğun çalışması sonucu nihayet ulaşıma açıldı. Yetkililer, İkizdere ?İspir karayolunun kapalı olan bölümünün açıldığını şu an genişleme çalışmalarının devam ettiğini belittiler.

Karadeniz?i Doğu?ya bağlayan Türkiye?nin önemli geçitlerinden biri olan Ovit Dağı ulaşıma açıldı.
Yaklaşık beş ay kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olan yol karayollarının yoğun çalışması sonucu nihayet ulaşıma açıldı. Yetkililer, İkizdere ?İspir karayolunun kapalı olan bölümünün açıldığını şu an genişleme çalışmalarının devam ettiğini belittiler.Bu yıl bölgeye fazla kar yağmamasının Ovit dağının erken açılmasına neden olduğunu belirten yetkililer, geçen yıllar genelde Nisan ayının sonlarına doğru bazen de Mayıs ayına kadar sarkan yolun açılışının bu yıl erken olmasının bölge insanını da sevindirdiği kaydettiler. 
İspir Belediye Başkanlığı yolun açıldığı haberini sabahın erken saatlerinden itibaren anons yaparak duyurdu. 
Öz İspir otobüs işletmesi yetkilileri ise konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda, ?Yıllardır kar ve tipi nedeniyle yaklaşık altı ay kapanan ovit dağı güzergahı İspir de ve Rize de yaşayan halkın çile çekmesine neden oluyor.140 kilometre olan bu güzergahın kapanması durumunda İspir-Erzurum-Aşkale-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon ?Rize yolunu kullanmak zorunda kalıyoruz. Buda yolu 485 kilometreye kadar uzatıyor? dediler. Otobüs işletmecileri, yetkililerden Ovit dağının çözümü konusunda destek istediler.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli