G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

PALANDÖKEN BİR AK PARTİ´DE BİR MHP´DE

PALANDÖKEN BİR AK PARTİ´DE BİR MHP´DE

Tüm yurtta olduğu gibi Palandöken´de de 2019 mahalli idareleri seçimleri için belediye başkan adaylarının belirlenmesi merakla beklenirken, ilçede ittifak olup olmayacağı konusunda soru işaretleri giderek artıyor. Ankara´dan edinilen bilgiler ise, hala ne

 

Cumhur İttifakı konusunda tarafların yeniden bir araya gelmesinin ardından Türkiye genelinde tüm stratejiler değişti. Yaklaşık 2 ay önce Cumhur İttifakı´nın tarafları, ?Herkes kendi adayıyla seçimlere girecek? diye açıklama yaparken, AK Parti Palandöken´de Zeki YİĞİT, Tekin PINAR, Bekir KORKMAZ, Ebubekir ÖZÜDOĞRU, Ahmet AKÇAY, Eray AYDIN, G. Levent ÇELEBİ, M. Latif MASKAN, Mustafa AYGÜN, Yakup DOĞAN, Mete KOPTAGiT, H. İbrahim GÖKÇAN, Ali ANLAR, İsrafil ATAR, Cem ÇİL, M. Hatip SEVEN, Ayşe GÜRCAN, Erhan TOPÇU ve Melek KELEŞOĞLU aday adayı olarak resmi başvurularını yaptı. MHP´den ise sadece 4 Aday Adayı resmi başvuruda bulundu. Bu Aday Adayları arasında 2014 mahalli seçimlerinde MHP Palandöken Belediye Başkan Adayı olan ve MHP´nin Palandöken ilçesinde oy oranına yüzde yüzlük bir artış sağlayan ve 2014 seçimlerinden bugüne sahalardan hiç kopmayan, çalışmalarına aralıksız devam eden ve her fırsatta "Liderimin İzindeyim. Metehan´ın Islıklı Ok´unda belirttiği gibi Liderim Dr. Devlet Bahçeli´nin gösterdiği hedefe doğru her türlü göreve hazırım." mesajları veren Ahmet Kazanç´da aralarında bulunuyor.  Cumhur İttifakı´nın yeniden bir araya gelmesi ve Erzurum´un AK Parti´ye bırakıldığının açıklamasının ardından ise deyim yerindeyse kartlar yeniden dağıtıldı. Yakın bir zamana kadar İYİ Parti ile birlikte AK Parti ve MHP adayının olduğu en az 3 adaylı bir seçim beklenirken, İYİ Parti ile CHP arasında devam eden görüşmeler ve Erzurum´da değişen dengeler sonucu Palandöken´de de ittifak ihtimali gün yüzüne çıktı.

PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin AK Parti´ye bırakılmasının ardından il genelinde bazı ilçelerin MHP´ye bırakılacağına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ankara´daki çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre bu konuda pazarlıklar son hızıyla sürüyor. AK Parti cephesi 4´ten fazla ilçeyi MHP´ye bırakmak istemezken, bu sayının 4´ü geçmesi halinde merkeze bağlı Palandöken´in de MHP´ye bırakılacağı dillendiriliyor. Konuyla ilgili belirsizlik sürerken, AK Partili yöneticilerden bazılarının Palandöken´in AK Parti´de kalacağını aktardığı, bazılarının ise MHP´ye verileceğini dillendirdiği öğrenildi. 



Anahtar Kelimeler: PALANDÖKEN PARTİ
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı