G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Palandöken eğitimde gurur odağı oldu

Palandöken eğitimde gurur odağı oldu

Palandöken eğitimde gurur odağı oldu

85418Palandöken Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu?ndan alınan bilgiye göre, LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) kapsamında sınava giren Türkiye genel öğrenci sıralamasında Palandöken İlçesi, ilk Bin öğrenci içerisinde 26 öğrencisiyle yer aldı.

Palandöken İlçesindeki bu başarının, İlçe Milli Eğitim tarafından yürütülen projelerin büyük katkısı olduğunu belirten Gazioğlu, ? 2012 yılında başlattığımız Sosyal Destek (SODES) projesiyle, Palandöken Ortaöğretim 8?inci sınıflardan 60, liselerden de 70 yoksul öğrencimiz, şehrimizdeki muhtelif dershanelerde ücretsiz olarak eğitim hakkı verildi. Bu proje kapsamında yararlan öğrencilerimizde LYS ve TEOK sınavlarında yüzde 90?ın üzerinde başarı gözlemlendi. Bu da gösteriyor ki, bunun gibi projeleri devletimiz tarafın desteklenmesi durumunda Türkiye?deki öğrencilerimizin başarısı da artacaktır. Ülkemizdeki on binlerce öğrenci maddi yetersizlikten dolayı kaliteli bir eğitim alamamaktadır. Aslında eğitimsiz kalan, geride kalan maddi yetersizliği olan öğrencilerimiz değil Türkiye?dir.? diye konuştu.

ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Engellilere yönelik yapılan eğitim çalışmalarını anlatan Gazioğlu, ?Engelsiz bir gelecek amaçlı yapılan projelerle de eğitime katkı sağlıyoruz. Bu toplumu yukarılara taşımanın yolu her kesimin iyiliğe çalışmaktan geçer. 2 yıl önce engelliler için yaptığımız 2 sınıf ta eğitim gören işitme duyuları olmayan 16 öğrencinin eğitiminde yüksek verim aldık. Avrupa standartlarında yapılan bu sınıfların ardın 4 sınıf daha yapıldı. Palandöken Milli eğitim Müdürlüğü olarak attığımız adımların karşılığını alıyoruz. Ve bu da gösteriyor ki, iyi bir gelecek istiyorsanız iyi şeyler yapmalıyız.? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı